Engelli vatandaşlara ve bir refakatçısına 5 yıldızlı otel konforunda konaklama imkanı sunan tesis, yoğun ilgi gördü. Konaklama ve diğer hizmetlerin ücretsiz olması ve tesisin sunduğu imkanlar, engelli vatandaşlar ve aileleri tarafından büyük beğeni topladı. Kısa sürede dolan kontenjanlar, aylar öncesinden rezerve edildi.

A W236341 07

Tesisin imkanlarından yararlanan engelli vatandaşlar, Mavi Işıklar'da yaşadıkları konforu 5 yıldızlı otellerle kıyaslayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı! İş adamından örnek girişim: Kendi elektriğini üretmeye başladı!

Eyüp Derici isimli bir engelli vatandaş, tesisi "5 yıldızlı bir otelden daha güzel" olarak nitelendirdi ve Ege tatili yapıyormuş gibi hissettiğini ifade etti. Bir başka misafir Emin Karakaya ise imkanları olmadığı için ailesiyle tatile gidemediğini, SBB'nin sağladığı imkanla eşiyle birlikte 5 yıldızlı bir otel deneyimi yaşadıklarını belirtti.

Samsun'da 5 yıldızlı tatil fırsatı

 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunuyoruz”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, kampın Ekim ayına kadar engelli vatandaşlara ücretsiz tatil imkanı sunmaya devam edeceğini açıkladı. Baş, kampın kapasitesinin 34 kişi olduğunu ve Samsun'da yaşayan tüm engelli gruplarına hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi. 

Samsun'da 5 yıldızlı tatil fırsatı

“Kampımız, Ekim ayına kadar engelli vatandaşlarımıza ücretsiz tatil imkanı sunmaktadır. Engellilerin erişebirliğine uygun olan tesisimizde 17 oda 34 kapasitede 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunuyoruz. Samsun il sınırları içerisinde yaşayan ve daha önce kampımızdan hiç yararlanmayan engelliler başta olmak üzere tüm engel gruplarımıza odalarımızın kapasitesi dahilinde ve imkanlar dahilinde yaz kampı hizmeti sunmaktayız. Nisan ve mayıs ayları arasında Samsun genelindeki tüm billboardlarda engelliler yaz kampımızın 3 gece 4 gün boyunca ücretsiz tatil imkanı sunacağını duyurduk. Engelli vatandaşlarımızdan irtibat numaralarına ulaşmaları ve kayıt oluşturmalarını istedik. Bu bağlamda çok sayıda başvuru oldu ve biz bunları sıraya koyduk. Şu an itibariyle tüm sezon boyunca kayıtlarımızı tamamı doludur. Ancak gelmeyenler ve iptal edenler yerlerine yedekte bekleyen vatandaşlarımız üzerinden kayıtlar oluşturulmakta. İlçe bazlı ilerliyoruz. Her 3 günde bir farklı ilçe olacak şekilde 3 ayın sonunda ilçelerimizin her birini üçer kez burada misafir etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Samsun'da 5 yıldızlı tatil fırsatı

Sözlerine devam eden  Baş, “Tesisimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, Samsun'da yaşayan diğer vatandaşlarımız gibi şehrin sunduğu tüm imkanlardan faydalanmalarını sağlamak ve şehre adapte olmalarına destek olmak amacıyla hizmetlerini yürütmektedir. Bu bağlamda eğitimden sağlığa, fizik-tedavi hizmetlerinden ulaşım hizmetine kadar yaklaşık 11 branşta engelli vatandaşlarımıza 17 ilçemizde hizmet veriyoruz. Bu 3 gecelik süre zarfında Engelli vatandaşlarımıza bilgilendirme-bilinçlendirme seminerleri, havuz kullanımı, tesis içi etkinlikler ve Samsun'un tarihi ve turistik alanlarını görmesini sağlayacak şekilde gezi faaliyetleri düzenlemekteyiz” dedi.

Kaynak: İHA