Ülkemizin üzüm ihracatyının yaklaşık %70'ini karşılayan Gediz Ovasında, üzümün başkenti olan Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Geleneksel Sultani Üzüm Festivali takvimi belli oldu. Peki, Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Sultani Üzüm Festivali ne zaman? Hangi sanatçılar geliyor Haberimizin detayında...

Sarıgöl 16.Sultaniye Üzüm Festivali Ne Zaman? 2024

Her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali bu yıl 13-14-15 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Festivalde düzenlenen çeşitli etkinliklerle Sarıgöl Sultaniye üzümün markalaşma ve ilçe gelişimine katkı sunan Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali her yıl olduğu gibi hem üzüm tutkunları hem de kültür-sanat sevenler için harika deneyim sunacak.

Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali Nedir?

Sultaniye Üzüm Festivali, Manisa’nın üzüm diyarı Sarıgöl’de her yıl gerçekleşen bir kültür-sanat etkinliğidir. Festival, ilçenin en önemli tarım ürünü olan sultaniye üzümüne dikkat çekmek, tanıtmak ve çiftçilere katkı sağlamak için düzenlenmektedir. Festivalin açılış ve simgesi olarak 800 kilo sultaniye üzümden oluşan dev bir üzüm salkımı hazırlanmasıyla festival başlar. Birbirinden renkli anlara sahne olan Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivali, her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli il ve ilçelerden gelen on binlerce vatandaşın merkezi olacak.

Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivalinde Neler Oluyor?

Festivalde çeşitli üzüm yarışmaları, dans ve halk oyunları gösteri, Üzüm çiğneme programlarının yanı sıra, üç gün boyunca çeşitli sanatçıların sahne aldığı konserler de düzenlenmekte. Ayrıca ilçede yaklaşık 1,5 Kilometre uzunluğunda açılan stantlardan alışveriş yapma imkânı da bulunuyor. Ayrıca SADER ( Sarıgöl Kültür ve Doğa Koruma Derneği) tarafından açılan etnografya sergisinde tarihe yolculuk yapma fırsatıda vatandaşlara sunuluyor.

Festival kapsamında çeşitli eğlence aktiviteleri ile çeşitli yöresel lezzetleri de tatmam mümkün. Çocuklar için çeşitli oyun parkurlarının da olduğu festivalde Lunapark ise olmazsa olmazlar arasında yerini alıyor. En güzel üzümlerinde seçildiği Sarıgöl Üzüm Festivalinde üzüm üreticilerine yönelik son teknoloji Traktör ve tarım makinelerine de rastlamadan geçmiyorsunuz. Sarıgöl Üzüm Festivali her yaştan insana hitap eden eğlenceden, kültüre alışverişten yemeğe kadar her imkânı bulabileceğiniz bir Festival olarak bölgede ön plana çıkmakta. 

Sarıgöl Sultaniye Üzüm Festivalinde Hangi Sanatçılar Geliyor?

Festivalin olmazsa olmazı konserler için vatandaşların eğlencenin doruk noktasına ulaştığı bir diğer etkinlik. Peki, 16. Sultaniye üzüm Festivalinde Hangi sanatçılar sahne alacak merek ediliyor. Festivalin birinci günü yani 13 Eylül akşamı gençler tarafından ilgiyle dinlenilen uğur Önür sahne alacak. Festivalin ikinci günü 14 Eylül akşamı Anadoluda rüzgar estiren Ankaralı Ayşe vatandaşlarla buluşacak. Festivalin son günü akşam ise Sakiler Grubunun konseriyle vatandaşlar coşkunun doruğuna ulaşacak.

Malatya'da korkutan deprem! Malatya'da korkutan deprem!

Muhabir: Erdinç Alkan