Sarıgöl'de hasadın resmi olarak bugün ihracatında yarın başlayacak olması Sultaniye üzümde son evreye girildiğinin habercisi. Üreticiler yaklaşık 1 yıldır büyük emek yetiştirdikleri üzümlerin sağlıklarını korumak için büyük çaba gösteriyorlar.

Temmuz ayı içerisinde sıcaklıkların neredeyse 40 derece ortalama ile seyretmesinin ardından Perşembe günü yağmur ihtimalinin belirmesi çiftçilerin iki ayağını bir pabuca soktu.

Sarıgöl'de Bağcıları Yağmur Telaşı Sardı! 11

Ürünlerini bugüne kadar korumayı başaran ve üzümleri henüz örtmeyen ilçe halkı 2 gündür yoğun bir çalışma sergiliyor. Özellikle üzümde tatlı su yürüme evresinden sonra yağacak olan yağmurların danelerde çatlak yapma ve akabinde Kurşuni Küf oluşturma ihtimalinden korkan çiftçiler işini şansa bırakmak istemiyor.

Sarıgöl'de Bağcıları Yağmur Telaşı Sardı! 44

Bu nedenle çiftçiler sabahın ilk ışıkları ile çilte denilen koruyucu örtüleri yazarak işe başlıyor ve bağlarını kapatmaya çalışıyorlar. Bağ örtmek için kurulan ve yaklaşık 10-12 kişiden oluşan örtü ekipleride bugünlerde yoğun mesai yapıyorlar. 

Sarıgöl'ün Herkülü Sırtında 115 Kilo Taşıyor Sarıgöl'ün Herkülü Sırtında 115 Kilo Taşıyor

Sarıgöl'de Bağcıları Yağmur Telaşı Sardı! 22

Sabah 05.30'da bağda örtü işine başlayan ekipler iş yoğunluğundan ötürü bazen 12 saat, bazen de daha fazla çalışıyorlar. Emeklerinin karşılığı alan işçilerin günlük kazancı bu zamanlarda 3 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Sarıgöl'de Bağcıları Yağmur Telaşı Sardı! 33

Bu Haber Manisa Aktif Haber özel haberidir. Kopyalanması ve dağıtılması yasaktır.

Editör: Aylin Ateş