Dünyaca ünlü çekirdeksiz sultaniye üzüm bağlarını sıcak,dolu ve yağışlardan korumak amacıyla çift örtü sistemi uygulanmaya başlandı. Sarıgöl'ün Tırazlar Mahallesi'nde 14 dönümlük üzüm bağına sahip olan Talip Demir, doğal afetlerden üzümlerini korumak için çift ötrü sistemini kullandığını vurgulayarak şu açıklamayı yaptı; "İlk öncesi doluya karşı örtü ile bağını koruma altına aldım. İlerleyen günlerde ise hasat dönemine kadar üzerinde kalacak olan beyaz kanaviçe ile örtü altına aldım.

Her ikisi de hasat bitene kadar üzüm bağının üzerine kalacak. Geçen yıl denedim oldukça faydalı oldu. Bu yıl da çift korumalı sisteme devam ettim. Özellikle dolu tül hem doludan iri yağmurdan koruduğu gibi güneş ışınlarından korumada yararlı oluyor." ifadelerini kullandı. 

Sarıgöl'de çift koruma sistemi uygulanıyor-1

Sarıgöl'de birçok çiftçi bağına çift koruma sistemi yaptığı öğrenildi. Bu sayede, Sarıgöl'de Çekirdeksiz Sultaniye üzüm üretiminin daha da güvence altına alınması ve ürün kalitesinin artması bekleniyor.

Sarıgöl'de korkutan ev yangını! Sarıgöl'de korkutan ev yangını!

Çift koruma sistemi, sadece dolu ve yağmurdan korumakla kalmıyor, aynı zamanda kavurucu sıcaklardan da üzümün olumsuz etkilenmesini engelliyor. Bu sayede, daha lezzetli ve dayanıklı üzümler elde edildiği söyleniyor.

Kaynak: Hatice Zeybek