Jeotermal davalarıyla boğuşan Sarıgöl'de, geçtiğimiz günlerde  4 yeni Jeotermal ruhsat sahası ihalesinin onaylanıp resmi gazete yayınlanması sonrası  harekete geçildi.

Salihli Çevre Derneği, Özpınar Mahallesinde Jeotermal Santrallerin çevreye verdiği zararlar ve alınabilecek önlemler temalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Eski Mahalle kahvehanesi bahçesinde yapılan toplantıya, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ve Başkan yardımcısı Sinan Gençeli, CHP Sarıgöl ilçe Başkanı Nuri Sarı ve yönetimi, Alaşehir Çevre Derneği Başkanı Alev Gümüşlü ile Mahalle Muhtarı Kazım Ateş ve vatandaşlar katıldı.

Sarıgöl Belediyespor ilk transferini yaptı Sarıgöl Belediyespor ilk transferini yaptı

Salihli Çevre Derneği Başkanı Erdem Durmaz'ın sunumuyla Jeotermal Santrallerin çevreye etkilerinin ele alındığı toplantıda, yapılan sunumla katılımcılar bilgilendirildi. Toplantıda Jeotermale karşı yapılacak mücadelelerde bölge halkıyla birlikte yek vücut halinde mücadele edilmesinin önemi de vurgulandı.

Verimli bir toplantı oldu

Toplantı sonunda Manisa Aktif Haber'e açıklamalarda bulunan Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ''Salihli Çevre Derneği'ne ve toplantıya katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Verimli bir toplantı oldu. Bilindiği üzere Ovamıza yeni Jeotermal ruhsat sahaları geliyor. Bizler daha öncekiler gibi yine dim dik karşılarına dikileceğiz. Bu akşam jeotermal santrallerin verimli topraklarımıza yönelik olumsuz etkilerini konuştuk. Biz Ziraat Odası olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımız bu süreçte bizimle birlikte olsun yeter.  Başka hiç bir şey istemiyoruz. Hep birlikte bu Jeotermal belasından kurtulana kadar mücadele edelim''ifadelerini kullandı.

Bu Haber Manisa Aktif Haber özel haberidir. Kopyalanması ve dağıtılması yasaktır.

Muhabir: Erdinç Alkan