Sarıgöl'de çiftçilerin en büyük sorunlarından birisi sattıları ürünün pazarını çok geç almak ya da alamamak. Bu durum özellikle bir yıl boyuncu çok fazla zorluk çekerek ürününü pazara hazırlayan çiftçilerde büyük yaralar oluşturuyor.

Bir yıllık mahsülün parasını alamamak sadece o yılı etkilemiyor, sonraki yıllara da borç bırakmak ve borçların faizlenmesi anlamına geliyor. Üzüm hasadının yaklaştığı bu günlerde de Sarıgöl Ziraat odasında bu konuyla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Sarıgöl'de üreticiler dolandırıcılıklara karşı uyarıldı-11

Manisa İl Ticaret Müdürü Serkan Karabacak ve Manisa İl Ticaret Müdürlüğü İç Ticaret ve Hal Hizmetleri Şubesi'nden Hüseyin Kartal'ın Sarıgöl Ziraat Odası'nda gerçekleştirdiği sunum toplantısına Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sarıgöl Üzüm Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekci, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıgöl İlçe Başkanı Nuri Sarı, muhtarlar, üzüm üreticileri ve ilçe esnafı katıldı.

Whatsapp Image 2024 07 25 At 16.38.41

Sunum toplantısının ana konusu hal kayıt sistemi ve Hal hakem heyetinin önemini üreticiler ile birlikte esnaflara da anlatmaktı. Sunumu Manisa İl Ticaret Müdürlüğü İç Ticaret ve Hal Hizmetleri Şubesi'nden Hüseyin Kartal gerçekleştirdi.

Kartal, Sarıgöl'de çiftçilerin özellikle de üzüm üreticilerinin yıllardır çok kaliteli üzüm yetiştirmesine rağmen üzümlerini sattıktan sonra paralarını çok geç almasına ya da alamamasına değindi. Kartal, bu durumun önüne geçebilmek için üreticilerin hal kayıt sistemine dahil olması gerektiğini belirtti.

Kartal konuşmasında; ''Biz sizlerin hakkını sonuna kadar savunuruz. Fakat sizin öncelikle üretici olduğunuzu resmiyete dökmeniz lazım. Sizler bizim sizin için kurduğumuz sisteme giriş yapın ki bizde sizleri koruyabilelim'' dedi.

Sarıgöl'de üreticiler dolandırıcılıklara karşı uyarıldı-33

Manisa İl Ticaret Müdürü Serkan Karabacak ise konuşmasında, ''Sizler bir yıl emek verip üzümünüzü en iyi şekilde yetiştiriyorsunuz. Fakat üzüm yetiştirirken gösterdiğiniz özeni satarken göstermiyorsunuz. Ne olduğu belli olmayan vergi numarası dahi bulunmayan kişi ve kurumlara üzüm vermeyin. Ürününüzü bizden önce siz koruyun. Siz bu özeni gösterdiğinizde başınıza gelebilecek herhangi bir poblemi biz zaten çözeriz'' dedi.

Tahsin Akdeniz'den emekçi kadınlara kutlama Tahsin Akdeniz'den emekçi kadınlara kutlama

Karabacak sözlerini, ''Bizler il müdürlüğü olarak, diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte koordineli olarak çalışıyoruz. Tek isteğimiz Manisa'da hiçbir çiftçinin mağdur olmaması.'' Diyerek noktalandırdı.

Sarıgöl'de üreticiler dolandırıcılıklara karşı uyarıldı-55Toplantı sonunda Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Ühsan Ülgen, Manisa İl Ticaret Müdürü Serkan Karabacak ve Manisa İl Ticaret Müdürlüğü İç Ticaret ve Hal Hizmetleri Şubesi personeli Hüseyin Kartal'a vermiş oldukları bilgiler için teşekkür etti.

Muhabir: Erdinç Alkan