Sarıgöl'de kesintisiz 42 yıldır hizmet veren Sarıgöl Hükümet Konağı, yapılan deprem analizleri sonucunda dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılacak.

AK Parti ilçe Başkanı Nihat Demirci, boşaltım işlerinin başladığı Hükümet Konağının yıkımı ve yeniden yapım sürecine ilişkin merak edilenleri Manisa Aktif Haber’e anlattı.

Yenileme çalışmalarının ardından Sarıgöl’ün daha rahat, modern ve depreme dayanıklı bir Hükümet Konağı ile Adliye Binasına kavuşacağını belirten Demirci; ''İlçemiz Hükümet Konağı 16.07.1981 yılında yapımına başlanan 4.596 metrekare alana sahip olan ve yalnızca 450 metrekare alanda bir kullanım alanına sahip olan, ve içerisinde bir çok resmî dairelerinde bulunduğu ve aynı zamanda sıkışık bir şekilde hali hazırda hizmet vermeye çalışmaktadır.

1981 yılında yapılan Hükümet Konağının, yapılan deprem analizleri neticesinde güçlendirilmesinden ziyade yeni Hükümet Konağı yapımının hem daha ekonomik hem de hizmet akışı ve vatandaşlarımıza daha verimli ve işlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirmesi için yeni ve modern bir Hükümet Konağının yapılması daha verimli olacağı değerlendirilmiştir.

Kaldı ki ilçemizde hareketli bir fay hattında bulunmaktadır. Allah korusun, olası bir deprem durumunda kötü bir tablo ile karşılaşmamak için alınan kararın ivedi bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Sarıgöl'de hafif ticari araç bariyerlere çarptı Sarıgöl'de hafif ticari araç bariyerlere çarptı

Hizmette aksama olmayacak

Yapım süreci boyunca resmi kurumların hizmet akıbetine ilişkinde konuşan Ak Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Nihat Demirci, ‘’Hükümet Konağımızda aynı anda; Kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Nüfus Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Adliye ve Milli Emlak bir arada hizmet vermektedir.

Hükümet Konağı yıkımı ve yeni inşa edilecek Hükümet Konağı yapımı sürecinde kurumlarımız geçici olarak İmam Hatip Lisesi'nde hizmet vermeye devam edecektir. Ayrıca, yeniden yapılması planlanan Hükümet Konağının mevcut yere yapılması planlanmaktadır.

Bununla birlikte gerekli çalışmalar ilgili bakanlık yetkililerince incelenmesi ve 4.596 metrekare arsanın içerisinde yeni yapılacak olan Hükümet Konağından bağımsız olacak bir şekilde yeni bir Adliye binasının da yapılması planlanmaktadır.

Takipçisi olacağız

Yeni Hükümet Konağı ve Adliye binasının bir an önce tamamlanması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirten Nihat Demirci, ‘’Bizler Ak Parti Sarıgöl ilçe teşkilatı olarak yapılması planlanan Hükümet Konağı ve Adliye binasının projelerinin hazırlanması ve yatırım programına alınması hususunda takipçisi olduğumuzu belirtmek isterim.

Ben bu vesileyle ve sizlerin aracılığıyla, yapılacak olan Hükümet Konağı ve Adliye binası yapımı için; İçişleri Bakanlığımıza, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze, Ak Parti Manisa İl Başkanımıza, Ak Parti Manisa Milletvekillerimizin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ifadelerini kullandı.

Yeni Hükümet Konağı ve Adliye Binasının hizmete gireceği tarih önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

Muhabir: Erdinç Alkan