Fenerbahçe, Avusturya Bad Waltersdorf'ta yeni sezona hazırlanırken, teknik direktör Jose Mourinho'nun kararıyla Serdar Aziz kadroda düşünülmüyor. Bu nedenle Avusturya kampından ayrılan 33 yaşındaki futbolcu, transfer görüşmeleri için izin aldı.

Fenerbahçe'nin stoper bölgesinde Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Luan Peres ve Jayden Oosterwolde gibi isimler bulunurken, gençler Yiğit Efe Demir ve Emir Ortakaya da şans bekliyor.

Antalyaspor maçında Osimhen oynayacak mı? Galatasaray Antalyaspor ilk 11 maç kadrosu nasıl olur? Antalyaspor maçında Osimhen oynayacak mı? Galatasaray Antalyaspor ilk 11 maç kadrosu nasıl olur?

A W242966 01

Ezeli rakipten transfer

2016 yazında Galatasaray'a transfer olan Serdar Aziz, 2,5 sezon sonra Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. İlk sezonunda 10 lig maçına çıkan Serdar 1 gol atarken, ikinci sezonunda 22 maçta forma giydi ve 9 sarı kart, 1 kırmızı kart gördü.

En golcü sezon

En golcü sezonunu 2019-2020'de yaşayan Serdar Aziz, 4 gol attı. Fakat ligin ikinci yarısında alınan kötü sonuçlarla takım ligi 7. sırada tamamladı.

Derbi maçlarında başarısı

Serdar Aziz, Fenerbahçe formasıyla 12 derbiye çıktı. Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı 6'şar kez forma giyen tecrübeli oyuncu, 11 gol ve 6 asistle katkıda bulundu. 42 sarı kart ve 2 kırmızı kartla da cezalandırıldı.

A W242966 03

8 farklı teknik direktör

Fenerbahçe'de Ersun Yanal, Zeki Murat Göle, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Emre Belözoğlu, Vitor Pereira, İsmail Kartal ve Jorge Jesus gibi 8 farklı teknik direktörle çalışan Serdar Aziz, en fazla formayı 2020-2021 sezonunda (27 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası) giydi.

Geçtiğimiz sezon Jorge Jesus ile çalışan Serdar Aziz, en az forma şansı bulduğu sezonu yaşadı. 14 lig maçına çıkan tecrübeli oyuncu, Başakşehir'i penaltılarda yenerek Türkiye Kupası'nı kazandı. Bu, Serdar'ın Fenerbahçe'deki tek kupası oldu.

Sakatlıklar sorun yarattı

Sakatlıklar da Serdar Aziz'in Fenerbahçe kariyerini etkiledi. Özellikle son iki sezonda çok sayıda sakatlık yaşayan 33 yaşındaki futbolcu, teknik heyetin planlarını altüst etti.

Kaynak: İHA