Jose Mourinho yönetiminde iddialı bir kadro ile sezona giriş yapmak isteyen Fenerbahçe'de sol kanat transferi sonrasında gözler forvet ve ön libero transferine çevrildi. Özellikle İsmail Yüksek'in transfer ihtimalinin oluşu ve takımda onun ikamesinin olmayışı ön libero transferini şart olarak öne çıkartıyor.

Ön libero bölgesi için birçok isim ortaya atılmıştı. İsmi çıkan son isim ise Sofyan Amrabat oldu. Barış Yurduseven'in haberine göre Fenerbahçe oyuncu ile anlaştı. Takımların da anlaşması durumunda Amrabat sarı-lacivertli formayı giyecek.

Peki, kimdir bu Amrabat, nereli, kaç yaşında dini inancı ne. Tüm bu sorulara sizler için cevap arayacağız...

Sofyan Amrabat Boyu Kaç 11

Sara Müslüman Mı? Gabriel Sara Dini İnancı Nedir? Sara Müslüman Mı? Gabriel Sara Dini İnancı Nedir?

Sofyan Amrabat Müslüman mı? Amrabat dini inancı nedir?

Fenerbahçe'nin transfer gündeminin ilk sıralarında yer alan isimlerden birisi de Sofyan Amrabat. Oyuncu hakkında taraftarlar çok fazla soru soruyorlar. Özellikle dini inancı ne sorusu sık sık gündeme geliyor. Amrabat Müslüman bir futbolcu. Bunu hem saha içi hem de saha dışında yaptığı hareketlerden anlamak çok kolay.

Özellikle İtalya Serie A liginde oynarken bir maç esnasında oruç açması ile gündemi uzun süre meşgul etmişti. Oyuncunun sosyal medya hesaplarını da incelediğimizde Müslümanlık inancına ne kadar önem verdiğini görüyoruz.

Sofyan Amrabat Müslüman Mı Amrabat Dini Inancı Nedir 11

Amrabat'ın dini inancı ne sorusunu yanıtladık. Gelin birde oyuncunun kimliğine göz atalım...

Sofyan Amrabat kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Amrabat 21 Ağustos 199'da Hollanda'da dünyaya gelen Fas asıllı bir orta saha oyuncusudur. Futbola da dünyaya geldiği ülke olan Hollanda'da Utrecht altyapısında başlayan Amrabat gösterdiği performans ile A takıma kadar yükselmiştir.

Oyuncu daha sonra Feyenoord ve Club Brugge'de oynamış ve İtalya liginin yolunu tutmuştur. Asıl çıkışını Fiorentina ile yapan Amrabat 2022 Dünya Kupası'nda Fas milli takımı ile muhteşem bir performans sergilemiş ve turnuvanın en iyi oyuncularından biri olmuştur.

Amrabat buradaki performansı sonrası İngiltere Premier Lige Manchester United forması ile giriş yaptı. Bir sezonu United'de geçiren Amrabat daha sonra yeniden Fiorentina yolunu tuttu ve şuan İtalyan takımının oyuncusu.

Amrabat'ın Fiorentina ile olan sözleşmesi gelecek sezon son buluyor. Bu nedenle Fiorentina oyuncudan para kazanmak için gitmesine sıcak bakıyor.

Sofyan Amrabat Kimdir, Kaç Yaşında Ve Nereli 11

Amrabat'ın kariyerine de bir bakış attık gelin son olarak oyuncu hakkında sorulan sorulara kısa cevaplar verelim.

Sofyan Amrabat hakkında sıkça sorulan sorular

Sofyan Amrabat boyu kaç?

Başarılı orta saha oyuncusu 185 cm boyundadır.

Sofyan Amrabat Transfermarket piyasa değeri nedir?

Fiorentina'da forma giyen oyuncunun piyasa değeri 22 milyon avro olarak gösteriliyor.

Sofyan Amrabat Fenerbahçe'ye transfer olacak mı?

Şuan netlik kazanmasada oyuncunun Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimali hayli yüksek olarak gösteriliyor.

Sofyan Amrabat istatistikleri nasıl?

Geçen sezon Manu ile 30 çıkan oyuncu gol ve asist üretemedi. Tüm kariyeri boyunca ise 338 maçta 11 gol ve 19 asist ile takımlarına katkıda bulundu.

Editör: Abdullah Akar