Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı Küresel ısınma ve bölgemize düşen yıllık yağış ortalamalarının düşmesi sebebiyle suları biten çiftçilerimiz Ziraat odamıza gelerek su sorununa ve kendilerini bekleyen susuzluk sorununa şimdiden bir çare bulunmasını istiyorlar. Bu duyarlı çiftçilerimizden biri de Gelenbe de ikamet eden Uğur Erdemir.

Çiftçimiz ziyaretinde, susuzluğun sadece kendisinin değil tüm bölgenin sorunu olduğunu belirterek, bu susuzluk sorununa susuzluğun kapımıza dayanmadan, şimdiden birşeyler yapılması gerektiğini belirtti.

Susuzluk ve Kırkağaç tarımı

Traktörlerin bakımı yapıldı: Zeytin hasadına hazırlar Traktörlerin bakımı yapıldı: Zeytin hasadına hazırlar

Bizde Kırkağaç Ziraat Odası olarak binlerce ailenin geçim kaynağı olan sulu tarımın sürdürülebilirliği için yetkililerden şimdiden bir çalışma başlatmalarını, hiç birşey yapılmasa bile, Kınık muhtarımız Mehmet Ali Kıral ın defalarca paylaştığı Çaltıcak barajının suları aylarca boşa akıyor. Bizler yeni barajlar istemiyoruz Çaltıcak ve Çobanlar sulama barajlarımızın gövde yükseklikleri yükseltisin bizim sorunumuz zaten çözülecek.

Bu konu ile ilgili Ziraat odamız bu konu ile ilgili dikkat çekmek amacıyla ile birkaç toplantı yapmıştı ama bundan öte gecemedik. O yüzden bu sorunun çözümü için ancak Ziraat odası, ilçe tarım, DSİ, kaymakamlık, belediye, sulama kooperatifleri ve diğer ilgili bütün kuruluşlar ile birlikte hareket edebilirsek ancak o zaman bir yol alabileceğiz.

Muhabir: Erdinç Alkan