Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Sarıgöl'ün Topçular mevkiisinde Gölet Yapımı için kolları sıvadı. Başkan Akdeniz,Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz,Belediye Meclis Üyesi Gökhan Yener , Mustafa Yıldırım ve mühendislerle birlikte Ağılı Deresi,Kocaçay Deresi,Omarlar Deresi ve Türk Eşe Deresinde Gölet yapımı hakkında incelemelerde bulundu.

Seçim  dönemindeki vaatlerinden olan Ağıldere boğazına gölet  yapma projesi  için  çalışmalara  başlayan  Akdeniz," Seçim  dönemindeki  vaatlerimizden olan Ağıldere göleti  için bölgede incelemelerimizi başlattık. Bu proje Sarıgöl  ovasının kurtuluşu olacak. Bizler hizmet etmek için göreve geldik."dedi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta, gölet yapımı için,"Sarıgöl Belediyesi olarak bölgenizde gölet yapılacak yerler için çalışma yapmışsınız. Oldukça da detaylı bir çalışma yapılmış. Bizde mühendis arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmanın sahada görelim. Gerekli yasal izin prosüdürleri, projelendirilmesi, maaliyeti ve Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla yapılabilirise,Büyükşehir Belediyesinin imkanlarıyla Devlet su işlerinin imkanlarıyla yapılabiliyorsa süreci takip ederek elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Oldukça büyük bir havza var. Baktığımız zaman yol boyunca ki suyun yarattığı tahribata ve tahrişe baktığımız zaman havzada baya bir yoğun su akışı olmuş. Bölge yoğun bir su ve potansiyelinin olduğu gözüküyor ama burada bir zemin etütlerinin yapılıp su tutma kapasitesinin uygun olup olmadığına yönelik etütler yapılmalı." dedi.

Yapılması planan proje kapsamında göletin su basma kapasitesi Çanakçı,Özpınar, Çavuşlar ve Trazlar'a yeterli olacak kadar su kapasitesine sahip olacak. Gölet toplam 18 milyon metre küp su kapasitesine sahip olacak ve yer altı suyunun ihtiyacını büyük oranda gidermiş olacak.

Sarıgöl'de nar ekşisi üretimi devam ediyor Sarıgöl'de nar ekşisi üretimi devam ediyor

Muhabir: Erdinç Alkan