En sevdiğiniz çizgi film hangisidir? 90'lı yılların vazgeçilmez çizgi filmi olan Teletabiler'i bilmeyen yoktur. 4 farklı karakteri olan Teletabiler, günlük yaşantımızı anlatan bir çizgi filmdir. Peki ya Teletabiler son bölüm gerçek mi? işte merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını haberimizde açıkladık.

Teletabiler kimdir?

Teletabiler, renkli bir tepede yaşayan dört sevimli yaratıktırTeletabiler, çocuklara yönelik bir TV şovudur. Birçok animasyon öğesi içeren bu çizgi film, dünyada çok popüler olmuştur. Teletabiler, tavşanların yaşadığı ve kuş seslerinin duyulduğu yeşil ve çiçekli bir yerde geçer. Dört Teletabi’nin evi, yuvarlak bir delikten veya büyük bir yarım daire şeklindeki kapıdan girilen ‘Tubbytronic Superdome’ adlı bir yer altı evdir. Teletabiler, Voice Trompet ve mavi renkli bir elektrikli süpürge olan (‘Noo-Noo’) gibi tuhaf aletlerle birlikte yaşar. Teletabilerin 365 bölümü vardır. Ayrıca 2014 yılından itibaren 120’den fazla yeni bölüm yayınlanmıştır.

Teletabiler Gerçek Hikayesi Nedir Teletabiler Son Bölüm Gerçek Mi

Teletabilerin kostümleri çocuklar için ilgi çekicidir. Astronotlara benzeyen kostümleriyle akıllardan asla silinmiyor. Teletabiler, sık kullandığı ''sarılalım sıkı sıkı '' sözleriyle meşhurdur.

Teletabiler, yüksek kaliteli yapımı sayesinde hem İngiltere’de hem de uluslararası alanda çok beğenilmiş ve ödüllendirilmiş bir dizi. 1998 yılında bir BAFTA ödülü almış. 2002 yılında ise Çocuk BAFTA Ödülleri’nde “En İyi Okul Öncesi Eğitim Serisi” ödülüne layık görülmüştür.

Teletabiler çizgi filmin çocuklara yönelik amacı nedir?

Teletabiler, her bölümde eğlenir, oyunlar oynar, şarkılar söyler ve maceralara atılır. Güneş Bebeği adında bir bebek, Teletabiler ile arkadaş olur ve onlara çocukların hayatından videolar gösterir. Teletabiler, çocuklara dünyayı tanıtmak, hayal güçlerini geliştirmek ve temel becerileri kazandırmak için interaktif bir şekilde iletişim kurar. Teletabiler’in amacı, çocuklara eğlenceli, müzikli, renkli, şekilli ve öğretici bir ortam sunmaktır. Program, çocukların dil, motor, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlar.

Teletabiler gerçek hikayesi nedir?

Teletabilerin görünüşü uzaylıları andırsa da, onlar astronotlardan görülerek yapılmış olduğu söyleniyor. Andrew Davenport, çocuklar için televizyon, müzik ve kitaplar yaratan bir yazar, kuklacı, yapımcı, besteci ve oyuncudur. Karakterlerinin NASA astronotları gibi hareket etmesini istediğini belirtmiştir. Çünkü ona göre astronotların videoları, yeni bir dünyaya adım atan çocukların heyecanını yansıtıyormuş.

Teletabiler son bölüm gerçek mi?

Teletabiler'in son bölümde neler oldu izlediniz mi? Teletabilerin her bölümünde rengarenk açan güneş bu bölümde kapkaranlıktı. Peki sizce neden çizgi filme böyle başladılar hiç düşündünüz mü? Gerçekten son bölümde bir tuhaflık vardı. Daha sonra Teletabiler'den bir kız çocuğunu kaçırıp öldürürler. Teletabiler etrafında dönmeye başlar. Sizce son bölümü neden böyle yaptılar? Son bölümde çocukların çok fazla etkilendiğini düşünüyor musunuz? 

Peki ya sizce Teletabiler neden yasaklandı?

Teletabilerin son bölümünde çocukları ölüm ve cinayete teşvik ettiği düşünülüyor.Sizce bu doğru olabilir mi? Bu çizgi film çocukların beynini yıkamaya çalıştığı kadar kötü örnek teşvik ettiği düşünülmektedir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? yorumlarda belirtebilirsiniz.

Teletabiler'in karakterleri

  • Tinky Winky: (Dave Thompson, Mark Heenehan ve Simon Shelton oynamıştır.) Mor kumaşlı ve üçgen antenli Teletubbies’in en büyüğüdür. Kırmızı çantasını her zaman yanında bulundurur ve ona çok değer verir.
  • Dipsy: (John Simmit oynamıştır.) Düz yeşil bir çubuk antene sahip olan Teletubbies’lerden biridir. Dipsy, Teletubbies’ler arasında en dik kafalı olandır ve bazen onlarla grup toplantısına katılmayı reddeder. Şapkasına çok düşkündür.
  • Laa-Laa: (Nikky Smedley oynamıştır.)Kıvırcık bir antene ve sarı bir renge sahiptir. Şarkı söylemek ve dans etmek onun sevdiği şeylerdir ve çoğu zaman diğer Teletubbie’lerle ilgilendiği görülür. Onun çok sevdiği büyük bir topu vardır.
  • Po :(Pui Fan Lee oynamıştır.) Teletubbies’in en minik ve en tatlı üyesidir. Kırmızı renklidir ve anteni, baloncuk yapmaya yarayan bir çubuk gibidir. Scooter’ıyla gezinmeyi çok eğlenceli bulur.
  • Noo-noo:Teletubbies’in yaşadığı evdeki mavi bir elektrikli süpürgedir. Onların bakıcısı ve hizmetçisidir. Uzun bir burnu ile yerdeki çöpleri ve kırıkları toplar. Noo-noo işini iyi yapan biridir.