Türkiye'de Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinde yolculara sunulan menü fiyatları her yıl güncellenmektedir. 2024 yılı itibariyle, YHT menüsünde yer alan içeceklerden atıştırmalıklara kadar birçok ürünün fiyatı yeniden belirlenmiştir. Bu yazıda, özellikle çay gibi sık tüketilen içeceklerin güncel fiyatlarını ve menüdeki diğer ürünlerin fiyat aralıklarını ele alacağız. Tren yolculuğunuzu daha konforlu hale getirmek ve bütçenizi önceden planlamak adına YHT menü fiyat listesine göz atmak önemlidir. Şimdi, Yüksek Hızlı Tren'de çayın fiyatının ne kadar olduğuna bakalım.

Trende çay kaç lira? 

Trende çay fiyatı, hangi treni kullandığınıza ve hangi tür çay istediğinize göre değişir.

Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir? Victor Osimhen'i tribünden indiren kim? Adı ne? Fazlı Şahin kimdir?

TCDD'ye ait Yüksek Hızlı Trenlerde

Ekonomi vagonunda: 1 bardak çay 15 TL.

Business vagonunda: 1 bardak çay 20 TL.

Özel tren işletmecilerinde Fiyatlar 10 TL ile 20 TL arasında değişebilir.

Çayın türüne göre

  • Siyah çay: 10 TL - 15 TL
  • Yeşil çay: 12 TL - 17 TL
  • Meyve çayı: 13 TL - 18 TL

Trende Çay Kaç Lira 2024 Yüksek Hızlı Tren Menü Fiyat Listesi (1)

2024 Yüksek Hızlı Tren menü fiyat listesi

Yemekli vagon, sadece bazı ana hat ve YHT trenlerinde ve yurtdışı seferlerinde bulunmaktadır. Uzun yolculuk yapan yolcuların yemek ihtiyacını karşılamak için sunulan bu hizmet, yemekli vagonda yolcu taşınmasını içermemektedir. Yemekli vagonda servis edilen yemek ve ürünler, TCDD Taşımacılık tarafından yetkilendirilmiş bir firma tarafından sağlanmaktadır. YHT trenlerinde yemekli vagonda bulunan güncel yemek menüsü ve fiyat listesi ise şöyledir.

Açılmamış Bira Bozulur Mu Bira Ne Kadar Süre Saklanır (8)

Yemekli vagon, yolcuların seyahat kalitesini, sağlığını ve konforunu artıran bir hizmettir. Yolcuların taleplerine uygun olarak hazırlanan yemekler hijyen kurallarına uygun olarak servis edilir. Trenin genelde en arkasında bulunan yemekli vagon, pulman, örtülü kuşetli veya yataklı vagonlarda yolculuk eden herkesin kullanımına açıktır. Yemekli vagonda alınan yemekler veya hazır yiyecekler ödendikten sonra masalarda oturarak yenilebilir. Yolcular istedikleri zaman yemekli vagona gelerek yemek siparişi verebilirler.

Yemekli vagon, uzun mesafeli trenlerde yolcuların yemek gereksinimini karşılamak için tasarlanmıştır. Hem yemek hem de tasarım açısından kaliteli bir şekilde düzenlenmiş olan yemekli vagonda masalar ve sandalyeler vardır. Yemekli vagonda 2 kişilik karşılıklı sandalyeler ve aralarında masa bulunur. Bu da restoran havası yaratır. Böylece yolcular hem hijyenik hem de kaliteli bir yerde yemeklerini yerler. Masa, 4 kişinin rahatça oturabileceği genişliktedir. TCDD Taşımacılık, yemekli vagonlarda yolculara sağlıklı ve çeşitli yemek seçenekleri sunar.

 Fiyatlar güncellenmiş olabilir. Garanti olması için TCDD'nin resmi web sitesinden bakmanızı öneriyoruz.

Yht yemek vagonu kaçıncı vagon?

YHT yemek vagonu genellikle trenin son bölümünde yer alır.  Yemekli vagona girmek için biletinizde yemekli vagon hizmeti olması gerekir. Yemekli vagon hizmeti almak istiyorsanız, biletinizi alırken bunu belirtmeniz tavsiye edilir.

Editör: Serkan Karataş