Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekci, yaklaşan hasat zamanı öncesi üzüm fiyatlarında algı yapıldığını söyledi.

Tüfekci, üzüm fiyatlarını aşağı yönde çekmek amacıyla kamuoyunda bazı kimseler tarafından fiyatlar üzerinden algı yapılmaya çalışdığını belirtti.

Tüfekci, ''Yaş ve Kuru üzüm fiyatlarıyla ilgili yalan yanlış bir çalışma yürütülüyor,ağzı olan konuşuyor. Kendisini gurme zanneden bir vatandaş k.üzümde 100 TL. altı fiyat algısı yaratmak üzere sanki bir yerlerden talimat almış gibi paylaşımlar yapıyor. Üretici üzümüne sahip çıkmak zorundadır.

Sofralık yapanlar şaraba vermek yerine mutlaka kurutmalıdırlar.Sofralıık yapan üreticilerimiz imkanları varsa bir miktar kurutmayı düşünmelidirler. Aslında sektörün aktörleri tarafından bir alt numaradan taban fiyat belirlenmeli diğer üst fiyatların piyasada oluşması desteklenmelidir.Gönlümüz arzu ederki bir zaman süreci içinde oluşan tabanın üstü fiyatlar için üreticiye prim imkanı saglanması şık olur.

Tüccarın prim uygulaması düşünülemez. Kalıntıya dikkat edilmeli toprak karıştırılmamalıdır. Çiftçi yıla bakıyor,bir yılın kaybı çok kötü. Allah çiftçimize güç kuvvet versin.Tarım ve çiftçi olmazsa soframızda hiçbir gıda maddesi bulamayız.Çiftçinin yokluğu açlık demektir.

Sarıgöllü Kick Boksculardan büyük başarı Sarıgöllü Kick Boksculardan büyük başarı

Rekolte geçen yıldan düşüktür. Tokatta yapragın kg.ı 70 TL dir. 20 liralar çok düşüktür. Üzüm üreticisi ve ilgililer Kuraklık ve susuzlukla mücadele için kolları sıvamalıdır.Güneş enerjisi i için suyun debisi ve metresi çok önemlidir.Güneş panelleri belli bir süre sonra mutlaka güç ve verimkaybına ugramaktadır.Bizden söylemesi.

Yaş ve Kuru üzümden mamul madde üretmediğimiz sürece çiftçi para kazanamaz'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Erdinç Alkan