Milyonları ekrana kitleyen, ünlü televizyon programı Survivor yarışmasının efsanevi yarışmacılarından biri olan Turabi Çamkıran’ı kaleme aldık! Yarışmadaki performansıyla adından sıklıkla söz ettiren Turabi'nin hayatı herkes tarafından merak edildi. Peki, Survivor Turabi kaç yaşında? Yarışmaya yıllarını veren Turabi Çamkıran yaşı ile birlikte hayatından da bahsettik.

Turabi Kac Yasinda 2

Turabi Kaç Yaşında?

Acun Ilıcalı’nın yapımcısı olduğu Survivor yarışmasının efsanevi yarışmacılarından biri olan Turabi kaç yaşında olduğu hayranları tarafından merak edilmektedir. Peki, 2 kere Survivor şampiyonu olmuş Turabi kaç yaşında?

1987 yılının Temmuz ayında dünyaya gözlerini açan Survivor Turabi Çamkıran, 2024 yılı itibarıyla 37yaşındadır. Survivor'da gösterdiği performans ve kazandığı şampiyonluklarla adından sıkça söz ettiren Turabi, yaşının getirdiği tecrübe ve enerjiyle hala dinamik bir yaşam sürmektedir.

Turabi kaç yaşında sorusunu cevapladıktan sonra, gelin Turabi hakkında daha fazla bilgi edinelim…

Kim Milyoner olmak İster yarışmacısı Nicole Louise Ghelbi kimdir nerelidir? Kaç yaşında Kim Milyoner olmak İster yarışmacısı Nicole Louise Ghelbi kimdir nerelidir? Kaç yaşında

Turabi Kac Yasinda 5

Turabi Kimdir?

Turabi kaç yaşında sorusu, Turabi’yi tanıyan herkes için bir merak konusu iken, 2024 yılı itibari ile 37 yaşında olan Turabi Çamkıran, Türk televizyon dünyasında Survivor yarışması ile tanınmış ve büyük bir hayran kitlesi kazanan en popüler yarışmacılardan biridir.

Mersin'de doğup büyüyen Turabi, eğitim hayatına genç yaşlarında fazla odaklanmayı tercih etmemiştir. Mersin Toroslar Lisesi ve Gazi Lisesi'ne gittiği bilinmektedir. Gençlik yıllarından itibaren hem breakdance hem muay thai hem de karma dövüş sanatları ile ilgilenen Turabi, daha sonra Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kazandığı ve buradan mezun olduğu kamuya açık bilgiler arasındadır. Fakat bilgilerin doğruluğu Turabi Çamkıran tarafından teyit edilmemiştir.

Televizyonlarımıza ilk olarak 2008 yılında konuk olan Turabi Çamkıran, Huysuz Virjin’in sunduğu ‘Dans Eder Misin?’ adlı yarışma programı ile çıkmıştır.
 Ardından dansa olan tutkusunu kaybetmemiş; Ajda Pekkan, Hande Yener, Fatih Ürek, Seren Serengil, Sertab Erener, Petek Dinçöz, Linet, İsmail YK, Hadise, Demet Akalın, Ziynet Sali, Hatice, Gülşen, Yonca Evcimik, Atiye ve Aysun Kaya gibi büyük sanatçıların şarkılarının kliplerinde dans etmiştir.

2013 yılında ise, o dönemin popüler programlarından, yine Acun Ilıcalı’nın hazırladığı ve bir parçası olduğu ‘Yetenek Sizsiniz Türkiye’ adlı yarışmaya katılmıştır. Bu yarışmada gözle görülür bir başarı elde eden Turabi Çamkıran, yarı finale kadar yükselmiştir. 2014, 2015, 2018 ve 2024 yıllarında Acun Ilıcalı’nın fenomen programı Survivor’a katılmış ve bu programın efsanelerinden biri olmuştur.

Survivor yarışmasından sonra birkaç sinema filmi ve dizide rol almıştır. 2019 yılında ABD'de yayımlanan The Challenge adlı yarışmanın 33. sezonu olan The Challenge: War of the Worlds'e katılmış ve orada şampiyon olarak kazandığı miktar ile hayatını yeniden şekillendirmiştir.

Aynı sene şampiyon olarak yarışmanın 34. sezonu olan The Challenge: War of the Worlds 2'ye katılan Turabi, yarışmanın 10. bölümünde diskalifiye olmuştur. 2022'de şansını tekrar deneyen Turabi, aynı yarışmanın 38. sezonu olan The Challenge: Ride or Dies'a katılmış ve yarışmadan elenen 5. isim olmuştur.

Turabi Kac Yasinda 3


Turabi Nereli? Annesi Babası Nereli?

Turabi Çamkıran, aslen Kahramanmaraş Afşin’lidir. Ailesi hakkında çok fazla bilgi paylaşmayan Turabi, onların desteğiyle başarılarına başarı katmıştır. Turabi, ailesine olan bağlılığını sık sık dile getirmiştir.

Turabi Kaç Kere Şampiyon Oldu?

Survivor seyircileri tarafından Turbo Turabi olarak bilinen Turabi Çamkıran, Survivor yarışmasında toplamda iki kez şampiyon olmuştur. İlk olarak 2014 yılında Survivor Ünlüler-Gönüllüler formatında yayın hayatına devam ederken bir gönüllü olarak yarışmayı ünlü kategorisinde yarışan Gökhan Keser’e karşı kazanarak almıştır.

2014 şampiyonluğu sonrasında hemen sonraki yıl, 2015’te All Star sezonunda şampiyonluk yaşamıştır. 2015 yılında ünlü atlet Merve Aydın’a karşı kupayı kaldırmıştır. Daha sonra katıldığı 2018 sezonunda kupayı rakibi Adem Kılıççı’ya kaybederken, 2024 yılında sakatlık sebebi ile yarışmaya veda etmiştir.
Turabi Kac Yasinda
 

Turabi Evli Mi?

Turabi Çamkıran'ın özel hayatı hakkında en sık sorulan soru Turabi kaç yaşında olsa bile bir diğer popüler sorulardan biri de "Turabi evli mi?" sorusudur. 2024 itibarıyla Turabi, evli değildir. Özel hayatını medyadan uzak tutmayı tercih eden Turabi, bu konuda çok fazla bilgi paylaşmamaktadır.

Turabi Şu An Ne Yapıyor?

Survivor yarışmasından sonra Turabi Çamkıran, televizyon dünyasında ve dövüş sporlarında aktif olarak yer almaya devam etmektedir. Dövüş sporlarına olan ilgisini sürdüren Turabi, bu alanda çeşitli turnuvalara katılmakta ve başarılar elde etmektedir. Aynı zamanda televizyon projelerinde de yer alarak kariyerine farklı bir yön vermektedir.

Editör: Gulce Editor