Balıkesir'in Erdek ilçesinde, üniversite okuyan 75 yaşındaki adam pandemi döneminde hazırlanarak kazandığı üniveristen mezun olmanın haklı gurunu yaşadı.

 PTT'den emekliliğe ayrıldıktan sonra Erdek'te yaşamaya başlayan 1949 doğumlu Ruhui Yurtsever, pandemi döneminde kızının desteğiyle üniveriste sınavına hazırlandı. Sınava giren Yurtsever,Erdek Meslek Yüksek Okulu İşletme Yönetimi bölümünü kazandı.

Kendinen 50 yaş küçük arkadaşlarıyla, üniversite okuyan Ruhi Yurtsever bölümünü başarıyla tamamladı.  Yurtsecer,Mezuniyet töreninde kendinden küçüklerle birlikte kep atma sevinci yaşadı. katılan 

Yurtsever ailesi, Ruhi Yurtsever'in fotoğrafının olduğu maskelerle meznuiyete katılım sağladı.

Üniveriste okuyup, mezzun olmanın gururunu yaşadığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden Yurtsever,"Gençlerle okuduğum için ömrüm uzadı. 10 sene daha yaşayabilirim. Hepsini çok seviyorum, öğretmenlerimi de seviyorum. Daha önce üniversite bitirmedim, DGS'ye girip 4 yıllık aynı bölüme geçiş yapmayı düşünüyorum” dedi.

Ruhi Yurtsever ile aynı bölümde öğrencilik yapan  arkadaşı Tolga Şahin ,“Ruhi amca çok sevdiğimiz değerli bir insan. Onun bu zamana kadarki tecrübeleri bizlere çok güzel yol gösterdi. Bizlere evladı gibi, torunu gibi, arkadaşı gibi sevdi. Biz de onu çok seviyoruz,” dedi.

Ruhi Yurtsever'in diğer bir öğrenci arkadaşı olan Görkem Gerçek İse, “Ruhi amca gibi bir deneyimle 2 yıl boyunca beraber sürdürmek çok güzel bir şeydi. Ondan aldığımız öğütler artı nasihatler bizi çok ileri sevide boyutlara taşıdı. Bunun için çok mutluyum. Ruhi amcamı da seviyorum, iyi ki onunla beraberiz” diye konuştu.

Manisa'da 12 yaşındaki çocuk apartmanın bütün su sayaçlarını çaldı Manisa'da 12 yaşındaki çocuk apartmanın bütün su sayaçlarını çaldı

Türkiye'nin En Yaşlı Öğrencisi Mezun Oldu (4)

Türkiye'nin En Yaşlı Öğrencisi Mezun Oldu (5)

Kaynak: İHA