Manisa Yatırım Koordinasyon Başkanlığı tarafından aralarında Sarıgöl’ünde bulunduğu Manisa'daki 13 Jeotermal ruhsat sahası ihalesi kararının Resmi Gazete de yayınlanmasıyla Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen’den jet açıklama geldi.

Yayınlanan karara göre, Sarıgöl’ün Tırazlar ve Ahmetağa mahalleleri ile Kahramanlar Mahallesi Çandarlı mevki olmak üzere, toplamda 5.355,22 hektarı kapsayan alanın ihale edileceğini belirten Ülgen, ‘’Biz her türlü mücadeleye hazırız, jeotermale teslim olmayacağız’’ dedi.

Ülgen, ''Sarıgöl Ziraat Odası olarak bu jeotermal belasına karşı şimdiye kadar dimdik durduk. Son alınan karara göre ilçemize iki tane daha yeni jeotermal ruhsat sahası vermişler. Sorun yok. Daha önce üç jeotermal, bir feldspat maden ocağına karşı açtığımız davayı kazandık. Ekibimizle birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biz hazırız. Bizi geçmeden bu ovaya giremeyecekler. Mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Jeotermale teslim olmayacağız. Gelecekleri varsa görecekleri de var.  Sarıgöl’e Jeotermal giremeyecek’’dedi.

Resmi Gazetede yayınlanan Sarıgöl'deki ihale edilecek jeotermal arama sahaları şu şekilde;

Sarıgöl'de korkutan ev yangını! Sarıgöl'de korkutan ev yangını!

Muhabir: Erdinç Alkan