Sarıgöl ovasında hasat öncesi üzüm bağlarında son çalışmalar sürerken, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzüm fiyatlarına ilişkin Manisa Aktif Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

Kuru üzümün önünün açık olduğu belirten Ülgen, ‘’Bu yıl ilk defa TARİŞ ve TMO depolarının boş olduğu bir hasat sezonuna başlayacağız. Rekolte bu yılda düşük, üzüm az, depolar boş, talep çok, üreticilerimiz bu sıcak havayı değerlendirip üzümlerini kurutsun. Kuru üzüm fiyatlarının 150 Liraları göreceğini inanıyorum. Kuru üzümün bu yıl önü açık. Sumaya ucuza üzüm vermeyin. Üzümlerinizi kurutun. TARİŞ’in 1 Ağustos’ta açıklayacağı fiyat bir başlangıç olacak.  Bu yıl kuru üzümün dışında sofralık ihracatlık kaliteli üzüm 50-60 Liralardan rahat alıcı bulur. Üreticimiz malının ve emeğinin kıymetini bilsin. Ucuza üzüm vermeyin. Serbest piyasanın devreye girmesiyle birlikte üzüm fiyatları da yukarı doğru çıkacaktır. Bu yıl üreticinin yılı.’’dedi.

Bu haber Manisa Aktif Haber'in özel haberidir. Kopyalanması ve dağıtılması yasaktır.

Sarıgöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlandı Sarıgöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlandı

Muhabir: Erdinç Alkan