Türkiye'nin en öenmli faulye üretim merkezlerinden olan Afyonkarahisar'da bu sezon üreticiler fasulyenin kalitesinden ve fiyatından memnun durumdalar. Şuhut ilçesinde yeşil fasulye üretimi yapan çiftçiler 70-90 TL arasında değişen fiyatlarda fasulyelerini sattıklarını belirttiler.

Buldan'da elma hasadı başladı Buldan'da elma hasadı başladı

Uzun yıllardır Şuhut ilçesinde fasulye üretiminin önemli bir gelir kanağı olduğunu belirten üreticiler geçen yıllara göre bu sezon ki fiyatların kendilerini çok mutlu ettiğini söylediler.

Yeşil Fasulye Altın Çağını Yaşıyor 22

Hasat sezonu başında fiyatların düşük başladığını dile geitren fasulye üreticileri daha sonra fiyatların yavaş yavaş yükseldiğini söylediler. Çiftçiler fiyatların bu şekilde devam etmesi gerektiğini açıklarken, fiyatlar önce ağlattı sonra güldürdü vurgusu yaptılar.

İstanbul, Ankara ve İzmir'e fasulye gidiyor

Afyonkarahisarlı fasulye üreticisi Recep Yetgin, bu sezon fasulyenin fiyatı ile birlikte kalitesinin de yüz güldürdüğünü söyleyerek, “Şu anda fasulyenin fiyatı 65 ile 70 lira arasında seyrediyor. Fiyatlarımız çok çok iyi; buradan gönderiyoruz İstanbul'a, Ankara'ya İzmir'e fasulyelerimizi gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan Şuhut ilçesine fasulye almaya gelen hal ensafı Ahmet Müslihan, "Ben İstanbul'dan geliyorum, burası Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesi. Burada her sene fasulye alımı yapıyoruz. Bu sene fasulye altın çağını yaşıyor. Bu sene fasulyeyi 70 liradan alıyoruz" sözlerini ifade etti.

A W241791 03

Kaynak: İHA