Youssef En-Nesyri Fenerbahçe'nin yeni forvet oyuncusu olmaya en büyük aday. Sevilla'da top koşturan Faslı oyuncu için Fenerbahçe Sevilla ile anlaşmaya çok yakınlaştı. Sportif Direktör Mario Branco bu trasnferi bitirmek adına uzun süredir İspanya'da pazarlıklarını sürdürüyor.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun forvet adayları arasında ilk sırada olduğu söylenen Youssef En-Nesyri transferi bitme noktasına gelmişken oyuncu hakkında çok fazla soruda soruluyor. Bu soruların başında gelen Youssef En-Nesyri Müslüman mı ve dini nedir sorularına sizler için yanıt vereceğiz.

Youssef En Nesyri Müslüman Mı En Nesyri Dini Ne 22

Youssef En-Nesyri Müslüman Mı? En-Nesyri Dini Ne?

1 Haziran 1992 tarihinde Fas'ın Fes kentinde dünyaya gelen Youssef En-Nesyri küçük yaşlardan itibaren İspanya'da yaşamını devam ettirdi. Youssef En-Nesyri uzun yıllardır İspanya'da yaşadığı gerekçesi ile kendisi hakkında merak edilen konulardan biri Müslüman olup olmadığı idi.

Youssef En-Nesyri Müslümanlık inancını taşıyan bir futbolcu olarak biliniyor. Bunu saha içinde ve saha dışında sık sık yansıtan En-Nesyri Fas milli takımının da şuan en büyük yıldızı konumunda.

Konya'da deprem! Konya'da deprem!

Futbol hayatını Fas ülkesi takımlarından AM Football'da başlayan En-Nesyri daha sonra henüz 17 yaşındayken İspanya'ya transfer oldu ve yaklaşık 9 yıldır İspanya'da top koşturmaya devam ediyor.

Youssef En Nesyri Müslüman Mı En Nesyri Dini Ne 11

Fas Milli Takımı Performansı

En-Nesyri'yi tüm dünyaya tanıtan turnuva şüphesiz ki 2022 dünya kupası oldu. Fas o turnuvada tarihi bir başarıya imza atarken yarı finale yükselen ilk Afrika takımı olmuştu. En-Nesyri'de o turnuvada takımının hücumdaki en tehlikeli silahı olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Özellikle çeyrek finalde Portekiz'e karşı attığı kafa golü oyuncunun neler yapabileceği hakkında bizlere çok büyük doneler sunuyor. En-Nesyri Fas milli takımı formasını bugüne kadar 73 kez giyme başarısını gösterdi. En-Nesyri oynadığı 73 maçta rakip filelere 20 gol bırakarak ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kez daha kanıtladı.

En-Nesyri bu sezon Sevilla forması ile ligde 33, Şampiyonlar Liginde 6 ve diğer organizasyonlar ile birlikte toplam 41 maça çıktı. Faslı golcü çıktığı 41 maçta, 2'si Şampiyonlar Liginde olmak üzere toplam 20 gol atma başarısı gösterdi. En-Nesyri 20 golün yanında 3'te asist yaptı.

Editör: Abdullah Akar