Bir tarım ülkesi olan Türkiye'de Hatay'da çok fazla ürün yetişen şehirlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Hatay'da yetiştiriciliği yapılan ürünlerin başında salatalık geliyor. 6 Şubat asrın felaketinin etkilerini atlatmak için olağanca gücüyle üretmeye çalışan Hatay halkı yaz başından beri soluksuz çalışıyor.

Zorlu Şartlarda Salatalık Hasadı 22

Yaz aylarının glmesiyle birlikte birçok üründe olduğu gibi salatalıkta da hasad zamanı geldi çattı. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde üretimi gerçekleştirilen salatalıklar tarlardan toplanıp ülkemizin pekçok bölgesine gönderiliyor.

Devasa salkım görenleri şaşkınlığa uğrattı Devasa salkım görenleri şaşkınlığa uğrattı

Salatalık tarlada 5 TL gibi oldukça düşük bir fiyattan alıcı buluyor. Salatalık hasadı yapan işçiler ise 40 derece gibi kavurucu sıcaklarda çalışıp 700 TL yevmiye alıyorlar.

Zorlu Şartlarda Salatalık Hasadı 11

''5 TL Fiyat Bizi Kurtarmıyor''

40 derece sıcakta salatalık hasadı yapan 19 yaşındaki Ayşe Kasap, “Tarlamız komple 10 dönüm, salatalık yaklaşık 2 dönümlük alanda var. Şu an tarladan salatalığın satış fiyatı 5 TL. Günlük yevmiye 700 TL, çok yoruluyoruz. Aşırı sıcak olduğu için dayanamıyoruz o yüzden erkenden başlıyoruz. Sabah saat 5-6'da tarlada oluyoruz. Havalar sıcak ve tarladaki salatalığın satış fiyatı 5 TL olduğu için bizi kurtarmıyor. 900 kilo çıkıyor bir ton çıkıyor. Salatalığı 1 buçuk ay filan oldu ekeli şu an 3-4 defadır oldu topluyoruz” dedi.

Zorlu Şartlarda Salatalık Hasadı 33

Kaynak: İHA