Bakanlık dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3 askerin ise ağır, toplamda 8 askerin ağır yaralandığını" açıklamıştı. Sonrasında ise ağır yaralı askerlerden birinin hayatını kaybettiğini tüm müdahallere rağmen kurtulamadığını duyurmuştu.

MSB, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. Peki, 9 şehidimiz nereli? Nasıl evde yaşıyordu?İşte bu çok merak edilen soruları sizle için derledik. Birlikte göz atalım...

12 Ocak şehitleri kimdir, nerelidir?

12 Ocak 2024 tarihinde, Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan ilk açıklamada şöyle denildi: Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, yaralı bir askerin ardından; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

MSB,sızmaya çalışan 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bölgedeki operasyonların da sürdüğünü açıkladı.

12 Ocak Şehitleri

12 Ocak Şehitleri Kimdir? İşte o sorunun cevabı...

  1. Piyade Üsteğmen Gökhan Delen,
  2. Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin,
  3. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir,
  4. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur,
  5. Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez,
  6. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün,
  7. Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu,
  8. İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar
  9. İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin

12 Ocak Şehitlerinin isimlerini öğrendik. Şimdide bir diğer merak sorusu olan Şehitler kaç yaşındaydı, Evleri nasıldı? İşte o soruların cevabı..

Piyade Üsteğmen Gökhan Delen kimdir?

12 Ocak 2024 tarihinde, Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki bir üs bölgesine sızmaya çalıştı. Sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada 9 Türk Silahlı Kuvvetleri personeli şehit oldu. 9 şehitten biri olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Aksaraylı olup 4 kardeşi vardır. Bekar olan Delen'in 2 erkek kardeşi vardır.

Aksaray Şehit (3)

Şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in şehadet haberi Aksaray'daki baba ocağına ulaştı. Ereğli Kapı Mahallesi'nde bulunan baba ocağına gelen yetkililer baba Bayram Delen (56) ve Anne Zeynep Delen'e (55) şehadet haberini verirken, şehit evine Türk Bayrağı asıldı.

Aksaray Şehit (2)

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin kimdir? 

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda bir diğer şehidimiz ise Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın oldu.

Adıyaman'da yaşayan ve 27 yaşında olan Sayın, Emine Sayın ve Hacı Ali Sayın çiftinin 6 çocuğundan biridir. Şehidin ağabeyinin de astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

Adıyaman Şehit (3)

Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın’ın şehit olması sonrası Adıyaman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hikmet Uz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Hacı Erdengi ve askeri erkanlar şehidin Adıyaman Merkez Bahçelievler Mahallesi 903 Sokak içerisindeki baba ocağına gelerek burada şehidin ailesine acı haberi verdi.

Acı haberi alan şehidin ailesine fenalık geçirdikten sonra sağlık ekiplerince müdahalede bulundukları belirtildi.

Adıyaman Şehit (1)

Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir kimdir?

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, bir üs noktasına sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in acı haberi, Kahramanmaraş'taki anne ve babasına ulaştı.

3 çocuklarından tek oğlu olan bekar Müslüm'ün şehadet haberiyle Özdemir çifti gözyaşlarına boğulurken, ailenin yaşadığı konteyner bölgesine Türk bayrakları asıldı.

Şehidin ailesinin kaldığı konteyner ve çevresi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Maraş Şehit (4)

Şehidin naaşı Dulkadiroğlu'nun Şerefoğlu Mahallesi'ndeki mahalle mezarlığında bugün ikindi namazını müteakip toprağa verilecek.
Bir yıl önce göreve başlayan şehit Özdemir’in tek isteğinin ise depremde yıkılan evlerinin yerine yeni ev almak olduğu öğrenildi.

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur kimdir?

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur’un acı haberi Niğde'ye düştü.

Niğdeli Şehit-123 Yaşındaki Şehit Batur’un askere gitmeden önce memleketi Niğde’de yapılan asker eğlencesi görüntüleri yürek burktu. Geriye yürek burkan o video kaldı..

Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez kimdir? 

Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Kahramanmaraş’a 2 şehit ateşi düştü. Milli Savunma Bakanlığı , terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit askerden ikisinin Kahramanmaraşlı olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi Şerefoğlu mahallesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in baba ocağına acı haberi askeri yetkililer verdi.

Diğer şehit ateşi ise Göksun İlçesi Hacıkodal mahallesindeki Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez’in baba ocağına düştü. Kahramanmaraşlı iki şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Emrullah Gülmez

Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün kimdir? 

Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada Gaziantepli Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün şehit oldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün şehadet haberi Gaziantep'te yaşayan ailesine verildi.

Bekar olan şehit Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün şahadet haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Fatih Mahallesi'nde yaşayan ailesine ilçe kaymakamı, askeri yetkililer, diğer kurum yetkilileri tarafından verildi.

Acı haberi alan şehidin ailesi ile diğer yakınları gözyaşı döktü.

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu kimdir?

Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun acı haberi İstanbul'un Tuzla ilçesinde yaşayan baba ocağına ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu şehit oldu.

Ahmet Köroğlu'nun acı haberi İstanbul Tuzla ilçesi Şifa Mahallesi'nde oturan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi.

Istanbul Şehit (3)

Şehit ailesinin evine Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Talha Tayfur'da taziye için geldi.

Istanbul Şehit (1)

İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar kimdir? 

Irak'ın kuzeyinde şehir düşen 22 yaşındaki Ordulu İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar, 14 Ocak Pazar günü memleketinde toprağa verilecek. Şehit düşen İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar, ailesinin isteği üzerine Pazar günü memleketinde toprağa verilecek.

Ordulu Şehit (3)

Bugün Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından saat 12.30’da hareket edecek askeri uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanına getirilecek olan şehidin naaşı, bu gece Ünye Devlet Hastanesi'nde kalacak.

Ordulu Şehit (1)

Pazar günü Ünye Devlet Hastanesi'nden alınacak şehidin naaşı, İkizce Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Bolluk Mahallesi Kabakkeriş mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

Ordulu Şehit (2)

İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin kimdir? 

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üst bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada, Eskişehirli İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit oldu.

Şehit Muhammed (2)

Eskişehir’in Alpu ilçesi Bozan Mahallesi nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin de çıkan çatışmada şehadet şerbetini içti.

Şehidin Odunpazarı İlçesi Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan baba ocağına acı haber askeri erkan ile ulaştı. Acı haberi alan yakınları, şehidin Türk bayrağı asılı baba ocağına gelmeye başladı.

Şehit Muhammed (1)

Nazif ve Ferah Evcin çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan 27 yaşındaki Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in bekar olduğu ve yaklaşık 1 yıl önce Hakkari’den Kuzey Irak’a gönderildiği öğrenildi.

ŞehitlerimizTÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN...