Dünyanın en tanınan kadın futbolcularından birisi olarak karşımıza çıkan Alisha Lehmann hakkında internet aleminde çok fazla soru soruluyor. İşte o sorulardan olan Alisha Lehmann kimdir? Alisha Lehmann ne iş yapıyor? Alisha Lehmann yıllık kaç para kazanıyor? Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Alisha Lehmann kimdir? Alisha Lehmann ne iş yapıyor?

Alisha Debora Lehmann 24 yaşında (d. 21 Ocak 1999) İngiliz FA WSL kulübü Aston Villa ve İsviçre milli takımında forvet olarak oynayan İsviçreli profesyonel futbolcudur. Daha önce Nationalliga A'da BSC YB Frauen, FA WSL'de West Ham United ve FA WSL'de Everton'da kiralık olarak oynadı.

Lehmann profesyonel kulüp kariyerine İsviçre kulübü BSC YB Frauen'de başladı ve kulüpte geçirdiği süre boyunca 52 lig maçında 25 gol attı.

Alisha Lehmann ne iş yapıyor

FA Women's Super League'in yeni profesyonel takımı West Ham United, Lehmann'ı Ağustos 2018'de BSC YB Frauen'den transfer etti. West Ham menajeri Matt Beard'ın Lehmann'ın İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı 2018 U-19 Avrupa Şampiyonası'ndaki performansından etkilendiği bildirildi.

Nisan 2019'da West Ham, Lehmann'ın tüm müsabakalarda 30 maçta dokuz gol atmasının ardından sözleşmesini uzattı ve Reading'e karşı yarı final maçında eşitlik golünü atarak kulübün Kadınlar FA Cup finaline ulaşmasına yardımcı oldu.

27 Ocak 2021'de Lehmann'ın sezon sonuna kadar Everton'a kiralık olarak gittiği açıklandı. Lehmann daha sonra 2021-22 sezonu için Aston Villa'ya katıldı. 

Temmuz 2022'de Aston Villa ile 2022-23 sezonu için bir yıllık sözleşme uzatması imzaladı ve kulüpteki ilk sezonunda 23 maça çıkıp dört gol attı.

Lehmann, Temmuz 2015'te İzlanda'da düzenlenen U-17 Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan İsviçre U-17 milli takımının bir parçasıydı.  İsviçre orada İspanya'ya 5-2 yenildi.  

Temmuz 2018'de İsviçre'nin ev sahipliğinde düzenlenen U-19 Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre U-19 takımı ön eleme turunda turnuvaya veda etti.

Alisha Lehmann kimdir

Lehmann, Ekim 2017'de üst düzey İsviçre milli takımı için ilk kapağını kazandı. İlk uluslararası golünü 2 Mart 2018'de 2018 Kıbrıs Kadınlar Kupası'nda Finlandiya'ya karşı attı.

Lehmann, 2022 UEFA Avrupa Şampiyonası'nda İsviçre milli takımında yer alamadı çünkü turnuvaya katılmak için "zihinsel olarak hazır" olmadığını düşünüyordu. 3 Temmuz 2023'te 2023 Dünya Kupası'na seçildi.

Lehmann açık bir şekilde biseksüeldir. Daha önce kendisini lezbiyen olarak tanımlamıştır. Daha önce İsviçre milli takım arkadaşı Ramona Bachmann ile çıkmıştır. 

Aston Villa'nın orta saha oyuncusu Douglas Luiz ile 2022 yılına kadar ilişkisi olmuştur. 2019 yılında Lehmann, o zamanki kız arkadaşı Ramona ile BBC Three dizisi Britain's Youngest Football Boss'ta yer almıştır.

15 Haziran 2023 itibarıyla Instagram'da 15 milyondan fazla takipçisi vardır ve bu onu dünyanın en çok takip edilen kadın futbolcusu yapmaktadır.

Alisha Lehmann yıllık kaç para kazanıyor

Alisha Lehmann yıllık kaç para kazanıyor?

Lehmann'ın net servetinin 2,5 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Aston Villa'dan aldığı maaşın 200.000 dolar civarında olduğu ve Adidas ve EA Sports ile yaptığı sponsorluklardan da gelir elde ettiği bildiriliyor.

Yaklaşık 25 milyonluk sosyal medya takipçisi de net değerine katkıda bulunuyor.