Ambulans şoförlüğü, günümüzde sağlık sektörü açısından en kritik görevleri yerine getiren önemli bir meslek olarak kabul edilir. Kariyerine yön verme aşamasında olan kişiler ise daha çok maaşları merak ediyorlar. Bu nedenle ambulans şoförü maaşı 2024 zamlı güncel bilgilerini sizler için derliyoruz.

Ambulans şoförü maaşları, doğrudan çalışan personelin deneyim süresi ve mesleki gelişimiyle alakalı olarak belirlenir. Özel sektörde daha çok deneyim süresi, mesleki beceriler, eğitim seviyesi maaşlar üzerinde etkilidir. Devlette ambulans şoförlüğü maaşları ise genellikle 657 sayılı Kanun çerçevesinde belirlenmektedir. Maşalarla ilgili tüm detayları incelemeye başlayalım…

Ambulans Şoförü Maaşlarına Ne Kadar Zam Geldi?

Ambulans şoförü maaşı 2024 yılıyla birlikte belirlenen zam oranları çerçevesinde artırıldı. Yeni zamlar kamu ve özel sektör için farklı oranlarda gerçekleşse de oran bakımından benzer zamlar geçerli oldu. Ambulans şoförü maaşları, Türkiye’de özel sektör asgari ücret için geçerli olan %49, kamuda çalışanlar için %49,25 oranında artırılmıştır. Elbette özelde ambulans şoför maaşları bu zam oranlarından farklı bir şekilde de artırılabilmektedir.

Ambulans şoförleri maaşı bakımından en iyi mesleklerden birisi olarak görülüyor. Ancak çalışma şartları, kritik görevler üstlenilmesi, elbette bu meslek grubundaki kişilerin iyi maaş almasını olağan kılıyor. Peki, kadrolu ambulans şoförü maaşı ne kadar oldu? Güncel bilgileri aşağıdaki tablo yardımıyla aktarıyoruz…

İlginizi çekebilir: Orman İşçisi Maaşı

Ambulans Şoförü Maaşı 2024: Devlette ve Özel Hastanede Ne Kadar?

Ambulans Şoförü Maaşları
Ambulans Şoförü Maaşları

Ambulans şoförlüğü maaşları 2024 yılı itibariyle belirlenen zam oranlarına göre artırıldı. Buna göre özel sektör için hastanelere göre farklı oranlar söz konusuyken kamuda çalışan kadrolu personeller ise %49,25’lik zam aldı. Özellikle en düşük memur maaşı ile kıyasladığımızda ambulans şoförlerinin maaşının oldukça iyi seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Ambulans şoförü maaşı 2024 yılı itibariyle zamlı olarak şu şekildedir:

KadroMaaş
Kadrolu Ambulans Şoförü Maaşları (Devlette)33.500 TL – 36.000 TL
Yeni Başlayan Ambulans Şoförü Maaşı25.000 TL – 33.500 TL
Özelde Ambulans Şoförlüğü Maaşları25.000 TL – 35.000 TL
Ambulans Şoförlüğü Maaşları

Ambulans şoförlerinin ortalama aylık kazançları bu şekildedir. Ancak maaşlar, kişilerin deneyim süresi, eş durumu, görev tazminatı, nöbet ücreti ve diğer tüm faktörlere göre değişiklik gösterebilecektir. Bu nedenle ambulans şoför maaşını incelerken buradaki bilgileri ortalama kazançlar olarak kabul etmeniz gerekir.

Ambulans şoförlerinin maaşlarını daha detaylı olarak sınıflandırılmış bir şekilde inceleyelim…

1- Özel Ambulans Şoförü Maaşları

Ambulans maaşları, şoför statüsündeki personeller için özel sektörde genellikle kamuya göre daha düşük düzeyden başlar. Özel hastanelerin birçoğu, ambulans şoförleri maaşı için diğer sağlık bölümlerine göre çok daha güzel rakamlar önerir. Bu noktada özel ambulans şoförü maaşlarının yeterli düzeyde başladığını söyleyebiliriz.

Özelde ambulans şoförü maaşı 2024’te ortalama olarak şu şekildedir:

  • Özel sektörde yeni başlayan bir ambulans şoförü ortalama olarak 25.000 TL maaş alır.
  • Personelin deneyim kazanması ve kendini geliştirmesiyle birlikte bu maaşlar 35.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir.

2- Devlet Hastanesi Ambulans Şoförü Maaşları

Ambulans Şoförlüğü Maaşları
Ambulans Şoförlüğü Maaşları

Devlet hastanesi ambulans şoförü maaşı ise özel sektöre göre daha yüksek bir düzeyden başlar. Üstelik kıdem ve derece artışıyla birlikte maaşlarda da ciddi artışlar söz konusu olmaktadır. Bu nedenle ambulans şoförleri için KPSS’den yeterli puanı alarak kamu kurumlarına atanmak, maaş açısından en iyi seçeneklerden birisidir.

Devlette ambulans şoförlüğü maaşları 2024 yılında şu şekildedir:

Kuru üzüm ihracatı 2023 yılında döviz bazında yaklaşık %30 arttı! Kuru üzüm ihracatı 2023 yılında döviz bazında yaklaşık %30 arttı!
  • Kamu kurumlarında yeni işe başlamış bir ambulans şoförü ortalama olarak 33.500 TL maaş alır.
  • Kıdem – derece artışı ve diğer faktörlerle birlikte maaşlar ortalama olarak 36.000 TL düzeyine çıkabilmektedir.

Önerilen içerik: Bim Personel Maaşları

3- Yeni Başlayan Ambulans Şoförlüğü Maaşları

Ambulans şoförü olmak istiyorum diyen birçok kişi, özel ve kamu sektörü için yeni başlayan maaşlarını merak ediyor. İçeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi özeldeki başlangıç maaşları, kamuya göre daha düşüktür. Bu nedenle devlet hastanelerinde ambulans şoförü olmak daha fazla kazanç sağlayacaktır.

Yeni başlayan ambulans şoförü maaşı 2024 yılında devlet ve özel hastaneler için şu şekildedir:

  • Özel hastanelerde yeni göreve başlayan bir ambulans şoförü, ortalama olarak 25.000 TL maaş alır. Ancak hastane politikalarına göre daha düşük ya da daha yüksek maaşlar da söz konusu olabilecektir.
  • Devlet hastanelerinde ambulans şoförlerinin maaşı ise ortalama olarak 33.500 TL ile başlamaktadır.

Ambulans Şoförü Alımı Yapılıyor Mu?

Ambulans Şoförü Maaşları
Ambulans Şoförü Maaşları

Ambulans şoförü maaşıyla ilgili tüm güncel bilgileri aktardık. Maaşların yüksek olması ve beraberinde sağlanan birçok avantaj, kişilerin ambulans şoförü alımının yapılıp yapılmadığını merak etmesini sağlıyor.

Ambulans şoförlüğü gibi pek çok sağlık alanındaki kamu memur alımı, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Ambulans şoförü memur alım ilanları, Bakanlığın web sayfasında yer alan “Duyurular” bağlantısından takip edilebilmektedir. Ayrıca özel sektördeki iş imkanı daha fazladır ve kariyer.net gibi platformlar aracılığıyla düzenli olarak iş ilanları paylaşılmaktadır.

İlginizi çekebilir: Gratis Maaşları

Ambulans Şoförlerinin Çalışma Şartları

Ambulans şoförü maaşı kadar en çok merak edilen konulardan bir diğeri de çalışma şartlarıyla alakalıdır. Ambulans şoförlüğü gibi birçok sağlık bölümü mesleği, kendi içerisinde özel çalışma şartlarını gerektirmektedir. Özellikle nöbet sistemi, ambulans şoförleri için de uygulanmaktadır.

Ambulans şoförü çalışma şartları, kamu sektörü için haftalık 40 saat, özel sektör için ise haftalık 45 saat çalışmayı gerektirmektedir. Vardiya düzeni ise genellikle nöbet sistemi ile birlikte uygulanmaktadır. Bununla beraber özel hastanelerde farklı çalışma sistemleri de uygulanabilmektedir.