2023 yılının ilk yarısı için ASELSAN'ın mali performansı kamuoyuyla paylaşıldı. İlk altı aylık dönemde elde ettiği karı yüzde 42 oranında artıran ASELSAN, aynı süreçte elde ettiği ciroda da dikkate değer bir büyüme elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla cirosunu yüzde 67 oranında artırarak, 18,1 milyar TL seviyesine yükseltti. Bu finansal sonuçlar, ASELSAN'ın güçlü büyüme ivmesini sürdürdüğünü gösteriyor.

ASELSAN tarafından yapılan açıklamada, brüt karın geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 68 oranında arttığı ve Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) rakamının ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 62 artarak 4,4 milyar TL seviyesine ulaştığı belirtildi. Yatırımcılar ve halk, ASELSAN'a yönelik ilgilerini koruyor ve şirketin gelecekteki adımlarıyla ilgili bilgi sahibi olmak istiyor.

Aselsan hissesi bölündü mü?

Aselsan hissesi 25 Ağustos 2023 tarihinde 2:1 oranında bölündü. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), ASELSAN'ın 2 milyar 280 milyon TL'lik sermaye artırımını onayladı. Bu çerçevede, ASELSAN mevcut sermayesini bedelsiz artırım yoluyla 2 milyar 280 milyon TL yükselterek toplamda 4 milyar 560 milyon TL'ye çıkaracak. Şirket, bu artışı geçmiş yıl karından gelen kâr payıyla finanse edecek.

Aselsan hisse neden düştü?

Aselsan hissesi yarıya bölündüğü için düştü.

ASELS maliyet ne zaman yarıya düşecek?

Bazı aracı kuruluşlarda şimdiden maliyet yarıya düşerken bazılarında Pazartesi günü düşmesi bekleniyor.

Sermaye artırımı, bir şirketin temel sermayesini oluşturan hisse senetlerinin ödenen bedeller sonrasında genel kurul kararıyla yeni hisse senetleri çıkarılarak şirket sermayesinin artırılması anlamına gelir. Bedelli ve bedelsiz sermaye artırımı olmak üzere iki farklı türü vardır.

Bedelli sermaye artırımı, yeni hisse senetlerinin nominal değerden veya daha yüksek bir fiyattan satılarak gerçekleştirilirken, bedelsiz sermaye artırımında ise şirket içi kaynaklar kullanılarak çıkarılan hisse senetleri hissedarlara bedel ödemeksizin dağıtılır.

Bu gelişmeler ve finansal sonuçlar gösteriyor ki ASELSAN, 2023 yılının ilk yarısında sağlam bir büyüme performansı sergilemiştir.