EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında grup maçlarının tamamlanmasının ardından son 16 turu maçları bugün start alıyor. Milli takımımızında aralarında bulunduğu 16 takım önce çeyrek final, ardından da yarı final ve final ile mücadele edecek.

Turnuvada son 16 turu bugün oynanacak olan 2 maç ile başlıyor. A Grubunda ev sahibi Almanya'nın ardından grubu 2. sırada bitiren İsviçre turnuvanın favorilerinden olan İtalya ile karşı karşıya gelecek.

B Grubunda son maçta Hırvatistan'a karşı son dakikada bulduğu golle grubu ikinci sırada bitiren İtalya oynadığı oyun ile tatmin etmesede son şampiyon olarak turun favorisi konumunda.

İsviçre ise Murat Yakın teknik direktörlüğünde kontra ataklarda tehlikeli ve iyi savunma yapabilen bir takım konumunda. Günün ilk maçı olan İsviçre-İtalya maçı saat 19.00'da başlayacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak.

Günün ikinci maçında ise ev sahibi Almanya sahne alıyor. A Grubunu lider bitiren Almanya ev sahibi olduğu turvunada şampiyonluk. Almanya turnuvada oynadığı 3 maçtanda beraberlik ile ayrılan Danimarka ile çeyrek final mücadelesi verecek.

Danimarka kaliteli oyuncuları ise ön plana çıkıyor. Özellikle orta sahasında Holjberg, Hjulmand ve Eriksen ile rakiplerini domine eden Danimarka turnuvanın en uzun takımı. Bu uzunlukta onlara duran toplarda büyük avantaj sağlıyor.

Almanya-Danimarka maçı günün ikinci ve son mücadelesi olacak. Maç saat 22.00'da başlayacak ve TRT 1 ekranlarından naklen izleyici ile buluşacak.