Ünlü sanatçı Aydemir Akbaş'ın vefat etmesinden sonra hayatı merak konusu oldu. Aydemir Akbaş ne kanseri? Serveti ne? Vasiyeti ne? Aslen nereli? Hangi takımlı? Aydemir Akbaş'ın eşi Beyhan Benek kim? Aydemir akbaş mal varlığı? Kardeşi Erdinç Akbaş kimdir? Erdinç Akbaş çocuğu var mı? Erdinç Akbaş son hali nasıl? İşte detaylar...

Aydemir Akbaş ne kanseri? 

Türk sinemasının gözde isimlerinden biri olarak ön plana çıkan Akbaş, daha önce kolon,gırtal ve bağırsak kanseriyle mücadele eden ünlü sanatçı, daha sonra akciğer kanserine yakalandığı açıklamıştı. Bir süredir tedavi gören ünlü oyuncun durumunun ağırlaşmasının ardından yoğun bakıma alına Türk sinemasının önemli isimlerinden olan Aydemir Akbaş hayatını kaybetti.

Aydemir Akbaş aslen nereli?

 1936 yılında İstanbul'da doğdu İstanbul'da doğan Aydemir Akbaş'ın baba tarafı aslen Arnavut, anne tarafı ise Sümeneli'dir. Babası Balkan savaşlarında İstanbul' yerleşirken, amcası 1909 yılındaki 31 Mart vakası nedeniyle Selanik'ten İstanbul'a gelen Hareket Ordusu mensubuydu.  Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra bri dönem gazetecilik yapan Aydemir Akbaş daha sonra yine gazetecilk yaparken tanıştığı Altan Erbulak'ın yönenlendirmesiyle Gülriz Sururi, Nisa Serezli, Ali Poyrozoğlu, Ayfer Feray gibi ünlü tiyatro oyuncularla birlikte rol aldı.

Aydemir Akbaş,  Ayfer Feray - Nisa Serezli tiyatrosunda  7 Kocalı Hürmüz oyununda rol aldı. Akbaş daha sonra 1968 yılında Suriri- Engiz Cezzar Tiyatrosunnun ortaklarından biri oldu. Aydemir Akbaş beyaz perdeye ilk olarak Atıf Yılmaz'ın  1964'de yönettiği Keşanlı Ali Destanı adlı filmle geçti. Aydemir Akbaş, kariyeri boyunca erotik komedi filmlerinde rol alınmasıylada tanındı.

2000'li yıllara gelindiğinde Şafak Sezer'in yazıp Yönettiği Kolpaçino filmlerini serisiyle siname kariyerindeki tecrübesini konuşturdu. Akbaş son oalrak 2023 yılında serinni son filmi Kolpaçino 4-4'lük filminde de rol aldı. 88 Yaşındaki oyuncunun ilerleyen yaşına rağmen gösterdiği performan izleyiciden takdir topladı. 

Aydemir Akbaş hangi takımlı?

Ünlü sanatçı Aydemir Akbaş'ın hangi takımlı olduğu çokça merak edilen konular arasında. Aydemri Akbaş koyu bir Galatasaray taraftarıdır.  Aynı zaman Galatasaray Spro Kulübününde üyesidir. Akbaş aynı zamanda şuanda yaşayan Türkiye'nin en eski spor yazarlarından biridir.

Aydemir Akbaş'ın eşi Beyhan Benek kimdir?

Aydemir Akbaş'ın vefatı üzerine vatandaşlar Aydemir Akbaş eşi kim? sorusunun cevabını arıyor. Aydemir Akbaş'ın eşi Beyhan Benek'tir. 1964 yılında tanıştığı kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Beyhan Benek'le dünya evine girdi. İkili 2 kez boşanıp 3 kez evlendiler. Çiftin ilk çocukları prematüre olarak doğdu. Toxoplama isimli kedi cinslerinden hamilelere geçen enfeksiyonu atlanan Beyhan Benek, bu hastalık nedneyile çocuğuunu kaybetti.  Halen daha birlikte olan çiftin daha sonra hiç çocuğu olmadı.

Aydemir Akbaş serveti ne?

Aydemir Akbaş'ın servetide çokça merak ediliyor. Usta oyuncu Flash Tv'de verdiği röportaj da, mal varlığın var mı? sorusuna . ''Yoo yedim ben paraları biliyorsunuz. Şimdi biraz biriktirdim parayı. Ama birşey söyleyeyim apra yaşlılıkta lazım. 2.si bu özel sigoratlara var ya aç kalın bunu yapın. Özel sigorta şart, yapın'' ifadelerini kullanmıştı.

Necip Cem İşçimen Kimdir? Nereli? Necip Cem İşçimen Kimdir? Nereli?

Aydemir Akbaş vasiyeti ne?

Usta oyunu Aydemir Akbaş'ın vaziyeti vatandaşlar tarafından çokça merak ediliyor. Aydemir Akbaş, verdiği bir röprotajda '' Ölümü düşünmedim ama kediler ne oalcak diye düşünüyorum, hep onları kime bırakcağım nasıl bırakcağım, Ömür Gedik geldi buraya dedim Ömür ben turneye giderken hep bu kedileri nereye bırakcağım diye düşünüyorum bir yer söyledi gittim baktım filan, daha sonra ölmemeye karar verdim' ifadelerini kullanmıştı. Aydemir Akbaş daha sonra verdiği bir başka röportajda mal varlığını ilk önce yakınlarını gözetip daha sonra Galatasaray Spor Kulübüne bırakacağını ifade etti. Aydemir Akbaş'ın 2 erkek 1 'de kız kardeşi olduğu biliniyor. Kardeşleri arasından en çok tanınan isim ise kendisin gibi oyuncu olan Erdinç Akbaş'tır. Peki, Aydemir Akbaş'ın kardeşi Erdinç Akbaş kimdir?

Aydemir Akbaş'ın kardeşi Erdinç Akbaş kimdir?

Aydemir Akbaş'ın kardeşi Erdinç Akbaş 1945 yılında dünyaya gelmiştir. Tiyatro hayatına T.M.F.D Leonce ile Lena oyunuyla başlayan Erdin Akbaş, ilk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra amatör tiyatro üzerine çeşitli çalıaşmlar yaptı. Bu alanda 1969 yılından itibaren profesyonel oalrak çalışmalara başlayan Erdinç Akbaş, kariyeri boyunca birçok tiyatro ve televizyon filnlerinde rol aldı. 

2004-2006 yılları araısnada Flash TV'ye yayınlanan Geri Dörtlü programında Abisi Aydemir Akbaş, Levent İnanır, Aykut Oray gibi isimlerile futbol programı yaptı. Erdinç Akbaş, son oalrak 2006 yılında  Hacı dizisinde (Feridun Gurme) rolünü canlandırdı. 

Erdinç Akbaş son hali nasıl 2024?

Aydemir Akbaş'ın kardeşi Erdinç Akbaş'ın son hali çokça merak ediliyor. İşte Erdinç Akbaş'ın son hali,,,

Muhabir: Erdinç Alkan