Türkiye'de inşaat ve turizm alanında bilinen şirketlerden biri olan Aygün Şirketler Grubu kimin? İşte detaylar...

Aygün Şirketler Grubu kimin?

Aygün Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün’dür. Grup, özellikle turizm sektöründe önemli yatırımlar yapmakta ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde oteller işletmektedir. 

Mehmet Aygün kimdir?

Mehmet Aygün, altı kardeşli bir ailenin ferdi olarak, genç yaşlarında Almanya’ya gidip ticaret hayatına adım attı. Yeme içme alanında Hasır restoran zinciriyle büyüyen Aygün, 2003’te Titanic markasını yaratarak Türkiye’deki ilk otelini açtı. Zamanla hem tatil köyü hem de şehir otelciliği alanlarında genişledi. Günümüzde Titanic Grubu, İstanbul, Antalya, Bodrum ve Berlin’de bulunan toplam 12 otelle, 8 bin 917 yatak kapasitesine sahip olarak faaliyet göstermektedir.

Derenin içerisinde göktaşı bulduğunu söyledi Derenin içerisinde göktaşı bulduğunu söyledi

Aygün Şirketler Grubu Kimin Aygün Ailesi Kimdir (1)

Aygün ailesi kimdir?

Aygün ailesi Türkiye'de turizm sektöründe faaliyet göstermekte olan bir ailedir.  Aygün Şirketler Grubu’nun faaliyet alanları oldukça çeşitlidir. Grup, şu sektörlerde faaliyet göstermektedir:

  • İnşaat: İnşaat sektöründe çeşitli projeler yürütmektedir.
  • Otelcilik: Karaman’da ilk 3 yıldızlı Aygün Otel ile hizmet vermektedir ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde oteller işletmektedir.
  • Restoran: Pide fırını ve restoran işletmeciliği yapmaktadır.
  • Petrol Ürünleri: Aypi Petrol olarak akaryakıt sektöründe hizmet vermektedir.

Ayrıca, grup pandemi döneminde de yatırımlarını sürdürerek, Belek’e 200 milyon euroluk bir otel yatırımı gerçekleştirmiştir.

Aygün Şirketler Grubu, turizm alanında öne çıkan yatırımlar yaparak geleceğe yönelik projelerini genişletiyor. 200 milyon Euro’luk bir bütçeyle Cullinan Belek isimli yeni bir otel inşa eden grup, bu projeyi Afrika’nın en büyük elmas madeninden ilham alarak adlandırmış ve ziyaretçilere lüks bir konaklama deneyimi vaat ediyor. 600 odalı bu otel, ayrıca 36 çukurlu bir golf sahasına sahip ve yılın her günü açık olacak şekilde planlandı.

Bu yatırım sayesinde Aygün Şirketler Grubu’nun toplam yatak sayısı 11 bin 388’e yükselirken, otelde 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. İnşaat aşamasında 7 bin kişinin çalıştığı otelin Haziran ayında kapılarını açması bekleniyor. Açıldıktan sonra kısa süre içinde yüksek doluluk oranlarına ulaşarak turizm sektöründe marka olmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi