Beyza Alkoç, ülkemizde yeni nesil yazarlar arasındaki en popüler isimlerden birisi. Çıkardığı her kitap çok satanlar listesine giren yazar özellikle gençler arasında çok seviliyor. Bu nedenle Beyza Alkoç’un Karantina adlı kitap serisinin sinemaya uyarlanacak olması sosyal medyada ses getirdi.

Kitabın sevenleri Beyza Alkoç Karantina filmi ne zaman çıkacak sorusuna yanıt arıyor.  Biz de bu yazımızda Karantina filmi hakkında merak edilenleri araştırdık.

Karantina Filmi 7

Beyza Alkoç Karantina Filmi Ne Zaman Çıkacak?

Ünlü yazar Beyza Alkoç genç yaşına rağmen üretkenliğiyle dikkat çekiyor. Bugüne kadar 29 kitabı basılan yazarın Karantina serisi çok beğeniliyor.

İlk kitabı 2016 yılında basılan seri başlangıçta Wattpad üzerinden yayımlanmıştı. Burada gördüğü büyük ilginin ardından ise kitap haline getirilip okuyucularla buluştu.

Her kitabı çok satanlar listesine giren serinin filme uyarlanacak olması hayranlarını oldukça mutlu etti. Filmi sabırsızlıkla bekleyenler Beyza Alkoç Karantina filmi ne zaman çıkacak diye merak ediyor.

Oyuncu seçmeleri hala devam eden filmin 10 Ocak 2025'te beyazperdede gösterime girmesi bekleniyor. Filmin yapımcılığını ise Beyza Alkoç’un 3391 Km adlı kitabını sinemaya uyarlayan OTTO Entertainment üstelenecek.

Karantina Filmi 8

Beyza Alkoç Karantina Filmi Konusu Ne?

Beyza Alkoç Karantina filmi ne zaman çıkacak sorusuna yanıt bulduktan sonra kitabın konusunu kısaca anlatalım. Beyza Alkoç’un önce Wattpad üzerinden yayınladığı daha sonra da kitap haline getirdiği Karantina serisi 2016 yılında basıldı.

Serinin ilk kitabında yeni başladığı okulda korkunç olaylara tanık olan Zeynep’in hikayesine dahil oluyoruz. Zeynep’in okula başladığı ilk gün okulda salgın bir hastalık ortaya çıkar ve herkes karantinaya alınır.

Karantina nedeniyle okuldan ayrılamayan Zeynep koridorda bir kız cesedi görür ve dehşete düşer. Bu sırada yakınlarda başka birisinin daha olduğunu fark eder. Ancak onun cinayeti işleyen kişi olduğunu düşünen Zeynep korkudan bir şey diyemez. Daha sonra o kişi konuşmaya başlar ve kendisini tanıtır. Konuşan kişi okul müdürünün oğlu Onur’dur ve cinayeti kimin işlediğini bilmemektedir.

Onur’un tek bildiği şey ise cinayetin babasının üzerine atılacağıdır. Bu yüzden yakın arkadaşları Mert ve Burak’la birlikte cesedi ortadan kaldırmaya gelmişlerdir. Zeynep’ten kendilerine yardımcı olmasını ister. Zeynep de yardım isteğini geri çevirmez ve ekibe dahil olur. Zeynep, Onur, Mert ve Burak cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışır.

Beyza Alkoç Karantina Karakterleri Kimlerdir?

Karantina kitabında Zeynep, Onur, Mert ve Burak’ın yaşadığı maceralara konuk oluyoruz. Dilerseniz, bu karakterlere kısaca göz atalım.

Zeynep

Yeni başladığı okulda kendisini bir anda korkunç olayların arasında bulur. Onur ve arkadaşlarıyla tanıştıktan sonra hayatında büyük bir değişim yaşanır.

Onur

Okul müdürünün oğludur. Okulda yaşanan bir cinayetin babasının üstüne kalmasını önlemek için arkadaşlarıyla güçlerini birleştirir.

Gupse Özay Aslen Nereli? Kaç Yaşında? Burcu Ne? Kaç Çocuğu Var? Gupse Özay Aslen Nereli? Kaç Yaşında? Burcu Ne? Kaç Çocuğu Var?

Mert

Onur’un çocukluk arkadaşıdır. Oldukça güvenilir ve sadık biridir. Onur’un cesetten kurtulmasına yardım eder.

Burak

Onur’un bir diğer çocukluk arkadaşıdır. Rahat ve eğlenceli tavrıyla öne çıkar. Onur’un cesetten kurtulmasına yardım eder.

Beyza Alkoç Karantina Filmi Oyuncuları Kim?

Beyza Alkoç Karantina filmi ne zaman çıkacak diye merakla beklenen yapımın konusunu özetledikten sonra oyuncu kadrosuna da bakalım. Karantina filminde yer alacağı açıklanan isimler şu şekilde:

  • Meltem Akçöl
  • Demirhan Demircioğlu
  • Onur Bay
  • İlker Aksum

Şimdi de bu isimlere yakından bakalım.

Karantina Filmi 10

Meltem Akçöl Kimdir?

Son zamanların en popüler oyuncularından biri olan Meltem Akçöl, 1 Ocak 2001 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nde eğitimine devam eden Meltem Akçöl, Instagram fenomeni olarak adını duyurdu.

Daha sonra oyunculuğa başladı ve Kırık Hayatlar dizisiyle izleyicilerin karşısına çıktı. Ardından Duy Beni, Gülcemal ve Kara Ağaç Destanı gibi dizilerde rol aldı.

166 cm boyunda ve 48 kilo olan güzel oyuncu, Karantina filminde Zeynep karakterine hayat verecek.

Karantina Filmi 11

Demirhan Demircioğlu Kimdir?

Bahar dizisindeki performansıyla adından sıkça söz ettiren Demirhan Demircioğlu, 1999 yılında doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olduktan sonra ilk oyunculuk deneyimini Hekimoğlu dizisiyle yaşadı.

Daha sonra İçimizdeki Ateş ve Barbaros Hayreddin dizilerinde yer aldı.  Karantina filminde Onur karakteriyle ilk kez beyazperdede izleyicilerin karşısına çıkacak.

Karantina Filmi 12

Onur Bay Kimdir?

Onur Bay, 19 Mart 1996 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Oyunculuğa 2005 yılında yayınlanan Köpek adlı dizide başladı. 2006 yılında Arka Sokaklar’da Tekin Çoban karakterini canlandırmaya başladı ve 15 yılda 594 bölümde rol aldı.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema Televizyon bölümünde eğitim alan ünlü oyuncu son olarak Kirli Sepeti dizisinde oynadı. 10 Ocak 2025 tarihinde Karantina filmiyle beyazperdede yer alacak.

Karantina Filmi 6

İlker Aksum Kimdir?

Ünlü oyuncu İlker Aksum, 23 Mayıs 1971 tarihinde Isparta’da doğdu. Mehmetçik Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1989’da Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1993 yılında buradan mezun oldu.

1994 yılında Antalya Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yapmaya başladı. Aynı yıl Hamlet oyunuyla seyircilerin karşısına ilk kez çıktı. 1997 yılında Levent Kırca’nın Olacak O Kadar programında oyunculuk yaptı. 1998’de yayınlanmaya başlayan Çarli dizisiyle büyük üne kavuştu.

Daha sonra Yabancı Damat, Canım Ailem ve 7. Koğuştaki Mucize gibi ünlü yapımlarda yer aldı. Beyza Alkoç Karantina filmi ne zaman çıkacak diye sorulan yapımla beyazperdeye geri dönecek.

Karantina Filmi 9

Beyza Alkoç Karantina Serisi Kitapları Nelerdir?

Beyza Alkoç’un Karantina serisi için yazdığı her kitabı çok satanlar listesine girdi. Bu serideki kitaplar şu şekilde:

  • Karantina: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi (2016)
  • Karantina: İkinci Perde: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi (2018)
  • Karantina: Üçüncü Perde: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi (2018)
  • Karantina: Dördüncü Perde: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi (2019)
  • Karantina: Beşinci Perde: Mahşerin Dört Atlısının Hikayesi (2020)

Editör: Gulce Editor