Ziyaret kapsamında Mustafa Bozbey, Besaş Keles Süt Tesisi'ni ziyaret ederek ürünlerin kalitesini kontrol etti. Daha sonra Ak Partili Belediye Başkanı Ali Doğru'yu makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Muhtarlar Derneğinde tüm mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Bozbey, Cuma namazını da ilçede kıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye'de bir ilke imza attı

"Makamımı bir otobüse taşıdık"

İlçe merkezinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bozbey, randevu alan vatandaşlarla makam otobüsünde görüştü. Bozbey, projeyle ilgili şunları söyledi: "Makamımı bir otobüse taşıdık. Burada vatandaşlarımızla dertleşiyoruz, sıkıntılarını dinliyoruz. Bu projeye 2 hafta önce en küçük ilçemiz olan Büyükorhan’dan başladık. Bugün de Keles’teyiz. Projemizin asıl amacı konuların yetkilileri ile birlikte alanda olmak. Vatandaşın bize ilettiği problemleri yerinde dinleyip hızlıca aksiyon alıp sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Bu proje örnek bir projedir. Bursa’da yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koyup tüm ülkeye örnek olmaya çalışıyoruz’’  şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye'de bir ilke imza attı

Bozbey, Keles'e özel yatırımlar müjdesi de verdi.  "Kırsal mahallelerimizde yoğun talep ile karşılaşıyoruz. Yol düğün salonu çardak gibi. Tabii işsizlik de önemli bir sorun ve iş talebiyle de yoğun şekilde karşılaşıyoruz. Örnek olarak bu bölgede oturan vatandaşlarımız diyorlar ki bu bölge gelişsin daha fazla yatırım olsun. Şehirde oturan çocuklarımız torunlarımız gelip burada yaşasınlar diyorlar ve kesinlikle haklılar. Dağ yöresine özel projelerimiz var. Buradaki sıcak su bölgelerini değerlendirmeyi arzu ediyoruz, kırsal turizmi çok önemsiyoruz. Bununla birlikte hayvancılığı ve tarımı geliştirmek istiyoruz. Örnek olarak kiraz ilçenin en önemli ürünlerinden biri. Bu sene 20 bin ton civarında olan rekolte beni son derece sevindirdi. Nitelikli ve herkesin tatması gereken bir kiraz. Arzumuz ilçemizin bu değerler doğrultusunda gelişim göstermesi. Bugün çiftçimize saman ve koyun desteği yaptık. Sadece burada değil tüm bölgelerimizde mazot ve fide desteğine hazırlanıyoruz, ilaçlama konusunda da destek olacağız. Kentte çiftçilik ve hayvancılık yapanların gelirlerinin yükselmesi için çabalıyoruz. Bu amaç doğrultusunda onların yanında olacağız, destek olacağız. dedi.

İlçe başkanı Halil İbrahim Kaya güven tazeledi İlçe başkanı Halil İbrahim Kaya güven tazeledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Türkiye'de bir ilke imza attı

Ziyarette Genel Sekreter, yardımcıları ve daire başkanları da Bozbey'e eşlik ederek vatandaşların sorunlarına anında çözüm üretmeye çalıştılar.

Kaynak: İHA