Prof. Dr. Çağrı Erhan, 29 Mayıs 1972 yılında İstanbul'da doğmuştur. Altınbaş Üniversitesi Rektörü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1993 yılında mezun olmuştur. Çağrı Erhan, Türk dış politikası, Türkiye-ABD ilişkileri ve uluslararası ilişkiler alanında geniş bir akademik birikime sahiptir.

Aslen Nereli?

Prof. Dr. Çağrı Erhan, Ankara doğumludur. Ancak ailesi, köken olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nden gelmektedir. Erhan, Ankara'nın kültürel ve akademik atmosferinde büyüyerek, bu şehirdeki eğitim kurumlarında kendini geliştirmiştir.

Mesleki Deneyimleri

Erhan, Ankara Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler dergilerinin kurucu editörlerindendir ve 2014'te Uluslararası İlişkiler Dergisi Genel Koordinatörü olarak görev yapmıştır. TRT ve SkyTurk'te çeşitli programlarda yorumculuk ve sunuculuk yapmış, ayrıca TRT Haber kanalında Perşembe günleri yayınlanan "Dışa Bakış" programının moderatörlüğünü üstlenmiştir. Türkiye Gazetesi'nde Pazar günleri "Diplomatik Muhakeme" köşesinde yazılar yazmış ve TV100'de "Tarihin Parladığı Anlar" programını sunmuştur. Ayrıca TVNet'te yayınlanan "Akıl Odası" programında yorumcu olarak yer almaktadır.

Ferda Anıl Yarkın'ın babası Kamuran Yarkın kimdir? Ferda Anıl Yarkın'ın babası Kamuran Yarkın kimdir?

İdari Görevler

Çağrı Erhan, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), T.C. Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yazıcılığı Milli Komitesi gibi birçok önemli kuruluşta görev almıştır. 2009 yılında profesör unvanını alan Erhan, 2009-2010 yılları arasında USAK (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Koordinatörlüğü ve USAK Transatlantik Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

Siyasi Kariyer

2005 yılında DYP'de (Doğru Yol Partisi) siyasete atılan Çağrı Erhan, partinin o dönemki genel başkanı Mehmet Ağar'ın partiyi yenileme hareketinin önemli isimlerinden biri olmuştur. 2007 yılında Ankara milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememiştir. Ayrıca 2009'da HAS Parti Kurucular Kurulu'nda yer almış ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

Kişisel Yaşamı

Çağrı Erhan, CNN Türk eski Parlamento muhabiri Melek Erhan ile evlidir. Çiftin Zeynep adında bir kızı ve Çağan adında bir oğlu vardır. Anne-babası ise Bezmiâlem Vakıf Gureba Hastanesi eski doktorlarındandır.

Yayınları

Prof. Dr. Çağrı Erhan, Türk dış politikası ve uluslararası ilişkiler üzerine birçok önemli esere imza atmıştır. Başlıca kitapları arasında "Greek Occupation of Anatolia and Adjoining Territories" (2000), "American Documents of Greek Occupation of Anatolia" (2000), "Türk-Amerikan İlişkilerinin Tarihsel Kökenleri" (2001, 2015), "Beş Deniz Havzasında Türkiye" (2005), ve "Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu" (2023) bulunmaktadır.

Editör: Safa Erdoğan