Türkiye 2024 Avrupa futbol Şampiyonası F Grubunda oynadığı 3 maçın 2'sini kazanarak grubu ikinci bitirip adını bir üst tura yazdırdı. Grup maçlarında özellikle Portekiz mücadelesinde hücumda çok etkisiz bir görüntü ortaya koyan milli takımda oyuncu tercihleri çok fazla eleştiri konusu olmuştu.

Özellikle Barış Alper Yılmaz'ın forvet bölgesinde oynadığı maçta sağ kanat olarak Yunus Akgün'ün süre alması spor medyasında geniş yankı bulmuştu. Fenerbahçe ile skor bulma anlamında yüksek verimli bir sezon geçiren Cengiz Ünder'in milli takımda olmaması bazı kesimlerce şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Bizde sizler için Cengiz Ünder milli takımda neden yok, Cengiz Avrupa Şampiyonası kadrosuna neden alınmadı gibi soruların cevaplarına bir göz atacağız. 

Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Yok Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Oynamıyor 11

Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Yok? Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Oynamıyor?

Cengiz Ünder bu sezon Fenerbahçe forması ile ligde 24 maça çıktı ve 9 gol atıp 4 asist yaptı. Ligdeki en skorer oyuncuların arasında gösterilen Cengiz Ünder'in milli takımda neden olmadığı çok fazla soruluyordu.

Cengiz Ünder teknik ekip kararı ile milli takıma alınmadı. Hücum bölgesinde genellikle sağ kanatta oynayan Cengiz Ünder'ün oynadığı bölge için teknik direktör Vincenzo Montella başka alternatifler ile turnuvaya gitme kararı aldı.

Milli takımda sağ kanat bölgesinde oynayabilecek Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Arda Güler ve İrfan Can Kahveci gibi oyuncular bulunuyor. Cengiz Ünder'in sezon içinde çok maç kaçırması da milli takım kadrosunda olmamasındaki en büyük etmenlerden biri diyebiliriz.

Cengiz milli takım kadrosunda olmalıydı diyenlerin ise en büyük savunduğu durum Cengiz'in milli performansı. Cengiz Ünder milli takım formasını giydiği 51 maçta 16 gol attı. Milli takımın EURO 2024 kadrosu içerisinde Cengiz'den daha fazla milli takım golü bulunan tek isim Cenk Tosun.

Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Yok Cengiz Ünder Milli Takımda Neden Oynamıyor 22

Yunus Akgün İngiltere'de alt ligde olduğu halde Cengiz Ünder'in olmaması da tartışmalarda öne çıkan konulardan birisi. Buna açıklama olarakta Montella ve Adana Demirspor ilişkisi diyebiliriz.

Montella Yunus Akgün ve Samet Akaydın'ı ne kadar eleştiri alırlarsa alsınlar daha önceki performanlarını bildiği için kadroda her zaman görmek istiyor.