CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri, önemli bir ismi Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği'ne taşıdı. Deniz Çakır, YDK üyeliği için 15 aday arasında yapılan seçimde 129 oy alarak Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi oldu. Peki, Deniz Çakır kimdir?

Yeni YDK, 15 üyesiyle bir araya gelerek ilk toplantısını parti genel merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıda, YDK başkanlığı, başkan yardımcılığı ve sekreterlik için gizli oylama yapıldı. Oylama sonucunda başkanlık koltuğuna Turan Taşkın Özer, başkan yardımcılığına Ayça Akpek Şenay ve YDK sekreterliğine Deniz Çakır seçildi.

Deniz Çakır Kimdir?

Deniz Çakır, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören köyünde dünyaya gelmiştir. Babası öğretmen İbrahim Çakır olan Deniz Çakır, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Ankara'da serbest avukatlık yaparak meslek hayatına atılan Çakır, aynı zamanda CHP Gençlik Kolları'nda çeşitli görevlerde bulunmuştur.

CHP'den Ankara 1. Bölge 7. sırada milletvekili adayı olarak seçimlere katılan Deniz Çakır, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde CHP'nin temsilcisi olarak mücadele vermiştir.

Deniz Çakır Aslen Nereli?

Deniz Çakır, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören köyünde dünyaya gelmiştir.

Deniz Çakır Mesleği Ne?

Deniz Çakır Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından Ankara'da serbest avukatlık yaparak meslek hayatına atılmıştır.