TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin orijinal yapımlarından biri olan Dayton dizisi, her pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de de izlenebilecek. Bosna Savaşı’nda yaşananları ve merhum Aliya İzzetbegoviç’in mücadelesini konu alan dizinin oyuncu kadrosu ve konusu merak ediliyor.

Dizide, Sırp kuşatmasından 3 yıl sonra, savaş devam ederken tarafların Dayton’da bir araya getirilme süreci ve ülkesinin sınırlarını korumaya çalışan İzzetbegoviç ile uzlaşmak istemeyen Sırp lider Miloseviç arasındaki pazarlıklar anlatılıyor. Dizide ayrıca, Sırp komşularıyla bir araya gelen fakat kendilerini savaşın gerçek yüzüne ve Sırp zulmünün her yönüne maruz kalacakları kamplarda bulan Kahramanoviç ailesinin 3 yılı aşkın sürece yayılan hikayesi de yer alıyor.

Dayton Dizisi Milosevic'i Kim Canlandırıyor?

Dizide Milosevic'i canlandıran kişi ünlü oyuncu Okday Korunan'dır.

Oktay Korunan ara görsel2

Dayton Dizisi Milosevic Okday Korunan Kimdir?

TRT’nin uluslararası dijital platformu tabii’nin orijinal yapımlarından biri olan Dayton dizisi, Bosna Savaşı’nda yaşananları ve merhum Aliya İzzetbegoviç’in mücadelesini konu alıyor. Dizide, Sırp lider olan Slobodan Milosevic’i canlandıran oyuncu ise Okday Korunan. Peki, Okday Korunan kimdir?

Okday Korunan, başarılı bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1965’te doğmuş ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olmuştur. Tiyatro çalışmalarına lise yıllarında başlayan Korunan, halen İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Ayrıca birçok ödül kazanmış ve çeşitli edebiyat dergilerinde şiirleri yayınlanmıştır. Fatih Harbiye, Kanıt ve Cesur ve Güzel gibi dizilerde de rol almıştır.

Okday Korunan Kaç Yaşında?

5 Ocak 1965’te doğan Okday Korunan, şu an 58 yaşındadır.

Okday Korunan Nereli?

Okday Korunan İstanbul'ludur.

Okday Korunan Hangi Dizi Ve Filmlerde Oynamıştır?

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olan Okday Korunan, tiyatro çalışmalarına lise yıllarında başlamış, halen İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Ayrıca Fatih Harbiye, Kanıt ve Cesur ve Güzel gibi dizilerde de rol almıştır.

  • Aşk Tesadüfleri Sever 2 (2020): Tahsin (55) 
  • Çocuk (2019): Osman Şahin 
  • Cesur ve Güzel (2016-2017): Salih 
  • Zengin Mutfagi (1988): Selim 

Oktay Korunan ara görsel1

Okday Korunan Ödül Aldı Mı?

Okday Korunan’ın kazandığı bazı ödüller şunlardır:

  • 2008 yılında Bir Şehnaz Oyun adlı oyundaki performansı ile 33. İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü
  • ​​​​​​2011 yılında Pir Sultan Abdal oyunundaki performansı ile 36. İsmet Küntay En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
  • 2014 yılında Üç Kız Kardeş oyunundaki performansı ile Yeni Tiyatro Dergisi “2014 yılı Emek ve Başarı” Ödüllerinde Yardımcı Rolde Yılın Oyuncu Ödülü
  • 2018 yılında Hiç Kimsenin Öyküsü adlı oyunun yönetmenliği ile 43. İsmet Küntay En İyi Yönetmen Ödülü
  • 2019 yılında Kendi Gök Kubbemiz (Yahya Kemal) adlı oyundaki performansı ile Türkan Kahramankaptan “En İyi Erkek Oyuncu” Ödülü
  • 2020 yılında İyi Şanslar adlı oyundaki başarılı yazarlığı dolayısıyla 45. İsmet Küntay "Oyun Yazarı Ödülü"

Okday Korunan'ın Instagram Hesabı?

@okdaykorunan