Denizlili Ali Salim Yatkın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen proje yarışmasında "Organ Nakli Drone" projesi ile Türkiye üçüncülüğü elde etti. Yarışmaya 39 ildeki 50 icathane atölyesinden üretilen projeler katıldı. 209 takım arasından finale kalan 17 proje, İnsanlık Yararına Teknolojiler, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Konsept İHA Tasarımı, Akıllı Ev Sistemleri ve Serbest Teknolojiler kategorilerinde değerlendirildi.

Egeli Ali Salim'in Organ Nakli Drone Projesi Türkiye üçüncüsü oldu

Salim Teknoloji sahibi Ali Salim Yatkın'ın projesi, jüri tarafından akademisyenler ve alanında uzman mühendislerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi ve 15 bin TL ödülle üçüncülük aldı.

Yatkın'a ödülünü danışman hocası Mehmet Ali Yazıcı ve Denizli İcathane sorumlusu Emre Şahin ile birlikte aldı.

Egeli Ali Salim'in Organ Nakli Drone Projesi Türkiye üçüncüsü oldu

Denizli İl Temsilcisi Ali Durmuş, Yatkın'ın başarısını tebrik ederek şunları söyledi: "Genel Merkezimiz tarafından ilk defa düzenlenen icathane yarışmalarında derece elde ettiğimiz için çok mutluyuz. Genç ve yetenekli mucidimiz Ali Salim Yatkın, ilimizin gururu olmuştur. Denizli olarak her zaman yetenekli gençlerin yanında olacağız ve projelerini hayata geçirmeleri noktasında destek olacağız. Yeter ki proje fikirleri ile bize gelsinler, icat çıkarsınlar." şeklinde konuştu.

A W242918 02

Nobel Ödülü 3. Kez Türkiye'de Nobel Ödülü 3. Kez Türkiye'de

Yatkın ise şunları söyledi: "Hayatımda ilk defa uçağa binmenin ve İstanbul'a gitmenin heyecanını yaşadım. İstanbul'a geliş gidişimizde bana eşlik eden hocalarım ile vakfımıza çok minnettarım. Benim için farklı bir tecrübe oldu. Derece aldığım için de çok mutlu oldum. Bana bu kurs imkanını sağlayan tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum. Projem olan Organ Nakli Dron ise acil organ nakli sürecini hızlandırmak ve iyileştirmek amacıyla geliştirdiğim bir sistemdir. Bu dronlar hayata geçtiğinde, bir hastaneden başka bir hastaneye daha hızlı ve güvenilir bir şekilde organ nakli yapabilecektir." dedi.

Kaynak: İHA