Manisa'da Kadın Spor Merkezine yoğun ilgi Manisa'da Kadın Spor Merkezine yoğun ilgi

Denizli'nin gururu 6 yaşındaki Toprak Çınar Çon, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Dans Sporları Federasyonu Türkiye Birinciliği Yarışması'nda Sportif Salsa Solo Erkek kategorisinde şampiyonluk kürsüsüne çıkarak büyük bir başarı elde etti. Bu şampiyonluk ile Toprak, kasım ayında Makedonya'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'nda milli formayı giyme hakkı kazandı.

A W240855 03

Daha 2 yaşındayken dans yeteneğini keşfeden ailesi tarafından dans kursuna yönlendirilen Toprak, özel dersler ile yeteneğini geliştirmeye devam ediyor. Nisan ayında Marmaris'te düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda da 3.lük elde eden minik sporcu, bu yaş kategorisinde ve Sportif Salsa Erkek kategorisinde Denizli'den milli formayı giyen ilk sporcu olma unvanını da kazandı.

egeli minik dansçı türkiye şampiyonu oldu

Başarısıyla ailesini ve Denizli'yi gururlandıran Toprak Çınar Çon'un babası Süleyman Çon, oğlunun Dünya Şampiyonası'na kadar çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirterek, "Toprak'ta bu yeteneği 2 yaşındayken fark ettik. Daha profesyonel bir eğitim alması için özel dersler alıyor ve şu anda Türkiye Dans Federasyonu'nun milli sporcusu. Bu başarısından ve milli formayı giymesinden dolayı çok gururluyuz. İnşallah Dünya Şampiyonası'nda da ülkemizi ve Denizli'mizi en iyi şekilde temsil edecek" dedi.

Kaynak: İHA