TFF’den aldığı teklif ile gündem olan Erman Toroğlu araştırılan isimlerden biri olmuştur. Aynı zamanda televizyonda futbol yorumculuğu ve spor yazarlığı yapan Erman Toroğlu kimdir sorusu sıklıkla sorulmaktadır.

Erman Toroğlu hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte detaylar...

Erman Toroglu Kimdir-1

Erman Toroğlu Kimdir?

Futbolun çeşitli alanlarında boy gösteren ve Türk televizyonlarında futbol yorumculuğu ile bilinen Erman Toroğlu yakın zamanda araştırılan isimlerden biri olmuştur.

Erman Toroğlu geçtiğimiz gün TFF başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığı teklifi aldığını dile getirmiş bu teklifi reddettiğini bildirmiştir. Yine aynı şekilde geçtiğimiz günlerde Süper Kupa finali hakkında Galatasaray hakkında yaptığı yorumlar ile gündem olan futbol yorumcusu spor severler tarafından araştırılmaktadır.

Erman Toroğlu kimdir sorusu ünlü futbol yorumcu ve eski hakem için sıklıkla sorulmaktadır. Erman Toroğlu, tam ismiyle Erman Refik Toroğlu 24 Kasım 1948 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ne girmiştir. Burada Kamu Yönetimi bölümünü okuyan Erman Toroğlu çeşitli sebeplerle okulu yarıda bırakmıştır. Bir müddet sonra yarım bıraktığı eğitimine dönerek 1976 yılında mezun olmuştur.

Futbolculuk, hakemlik gibi meslekler ile tanınan Erman Toroğlu futbola lise yıllarında başlamıştır. O dönem Gençlerbirliği’nde top süren Erman Toroğlu buradan sonra Güneşspor, Mersin İdman Yurdu ve uzun süre kaptanı olduğu MKE Ankaragücü’ne geçmiştir. Futbol kariyerine son verdikten sonra hakemliğe başlayan Erman Toroğlu 1991 yılında İsviçre ve San Marino arasındaki Euro 92 eleme maçını yönetmiştir.

Bir dönem siyasetle de uğraşan Erman Toroğlu 1991 seçimlerinde DYP’den aday olup Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden hocası olan Aydın Güven Gürkan'a karşı seçim yarışına girmiştir.

Yorumculuk hayatına ise Şansal Büyüka ile önce Show TV ardından Lig TV’de yayınlanan Maraton isimli program ile başlamıştır. 2010-2013 yılları arasında Telegol’de futbol yorumculuğuna devam etmiştir. 2015 yılında TRT Spor kanalına geçmiş ancak kısa bir süre sonra buradan ayrılmıştır. Günümüzde maçlardan sonra A Spor kanalında yorumculuk yapmaktadır. Köşe yazarlığı ile de uğraşan Erman Toroğlu 2013 yılına kadar Hürriyet’te yazmıştır. Günümüzde ise Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmaya devam etmektedir.

Paul Mescal Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim? Dizileri ve Filmleri Neler? Paul Mescal Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim? Dizileri ve Filmleri Neler?

Erman Toroğlu Kaç Yaşında?

1948 yılında doğan ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu 2024 yılı itibarıyla 76 yaşındadır.

Erman Toroğlu Aslen Nereli?

Erman Toroğlu kimdir sorusu ile araştırılan eski hakem Ankara, Altındağ’da doğmuştur. Memleketinin de orası olduğu bilinmektedir. Ancak bazı kaynaklar Erman Toroğlu’nun Mersinli olduğunu iddia etse de bu bilginin kesinliği yoktur.

Erman Toroğlu Hangi Takımlı?

Erman Toroğlu uzun süre bünyesinde yer aldığı MKE Ankaragücü takımının bir taraftarıdır.

Erman Toroğlu Boyu Kaçtır?

Eski futbolcu Erman Toroğlu’nun boyu 1.77 m olarak bilinmektedir.

Erman Toroğlu Kaç Kilo?

Erman Toroğlu’nun 79 kg olduğu bilinmektedir.

Erman Toroglu Kimdir 2

Erman Toroğlu Mal Varlığı

Futbol yorumcusu Erman Toroğlu’nun mal varlığı kendisi hakkında araştırılan konular arasındadır. Erman Toroğlu’nun mal varlığının 25 milyon dolar ile 50 milyon dolar arasında olduğu düşünülse de kesin bir bilgi yoktur.

Erman Toroglu Kimdir 3

Erman Toroğlu Evli Mi?

Erman Toroğlu kimdir sorusunu araştıran okuyucular ünlü futbol yorumcusunun özel hayatını da merak etmektedir. Özellikle Erman Toroğlu’nun eşi ve çocukları büyük bir merak konusudur.

Erman Toroğlu ilk ve eski eşi olan Şükran Toroğlu ile lise yıllarında tanışmışlardır. Çift 1974 yılında evlenmiştir. Bu evlilikten Şükran Toroğlu ve Erman Toroğlu çiftinin 2 erkek çocuğu olmuştur. İsimleri Tunca Toroğlu ile Fırat Toroğlu’dur.

Şükran Toroğlu ile Erman Toroğlu Kasım 2017’de anlaşmalı olarak boşanmışlardır.

Geçtiğimiz yıllarda evlilik iddiaları ile gündem olan Erman Toroğlu’nun yeni eşi de araştırılan isimlerden biri olmuştur. Erman Toroğlu 2022 yılında kendisinden 34 yaş küçük olan eski avukatı Ezgi Yavuz ile dünyaevine girmiştir. Çift günümüzde de halen evliliklerini sürdürmektedir.

Editör: Gulce Editor