Dünyanın en tanınan kadınlarından birisi olan Meyers aynı zamanda son günlerde güncellenen serveti ile de dünyanın en zengin iş kadını konumunda yer alıyor. İnsanlar Meyers'in ne iş yaptığının ve nasıl bu kadar zengin olduğunu merak ediyorlar. 

İşte Françoise Bettencourt Meyers hakkında tüm merak edilen soruların cevapları yazımız içerisinde sizlerle...

Françoise Bettencourt Meyers kimdir? Françoise Bettencourt Meyers serveti ne kadar? Dünyanın en zengin kadını kimdir?

Françoise Bettencourt Meyers (d. 10 Temmuz 1953) Fransız iş kadını, hayırsever, yazar, milyarder varis ve Forbes'a göre Aralık 2023 itibarıyla tahmini 100 milyar ABD doları net servetiyle dünyanın en zengin kadınıdır.

Liliane Bettencourt'un tek çocuğu ve varisi ve L'Oréal'in kurucusu Eugène Schueller'in torunudur. Annesi Eylül 2017'de öldü, ardından aile holding şirketi Téthys Invest aracılığıyla yaptığı yatırımlar ve L'Oréal hisselerinin borsadaki yüksek değeri ile serveti üçe katlandı.

Koyu bir Katolik olarak yetiştirilmiş, birçok İncil tefsiri yazmıştır. Liliane Bettencourt'un tek kızı ve varisidir. Auschwitz'de öldürülen bir hahamın torunu olan iş adamı Jean-Pierre Meyers ile evlendi. Yahudiliğe geçti ve çocukları Jean-Victor ve Nicolas'ı Yahudi olarak yetiştirdiler.

Evliliği, büyükbabası Eugène Schueller'in Nazi hükümetiyle işbirliği yapmaktan yargılanması nedeniyle tartışmalara neden oldu: Schueller, L'Oreal'in kurucusuydu. Bettencourt Meyers ve ailesi halen şirketin %33 hissesine sahiptir.

2008 yılında François-Marie Banier'e annesinden para aldığı için dava açtı ve annesinin akli dengesinin yerinde olmadığının ilan edilmesi için işlem başlattı. Kanıt olarak kullandığı gizli kayıtlardaki ifşaatlar Woerth-Bettencourt skandalına yol açtı. Aralık 2010'da Bettencourt Meyers, hem annesi hem de Banier ile mahkeme dışında anlaştığını açıkladı.

Françoise Bettencourt Meyers Kimdir Françoise Bettencourt Meyers Serveti Ne Kadar Dünyanın En Zengin Kadını Kimdir (1)

Annesi Eylül 2017'de öldüğünde net serveti yaklaşık 39,5 milyar dolardı ve bu da Bettencourt Meyers'i dünyanın en zengin 20 kişisi arasına sokuyordu.

Notre-Dame de Paris'e ciddi hasar veren bir yangının ardından Bettencourt Meyers ve L'Oréal katedralin onarımı için 226 milyon dolar taahhüt etti.

Ocak 2022 itibariyle, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 94,9 milyar dolarlık tahmini bir servete sahipti. Daha sonra, Aralık 2023'te, Forbes'a göre tahmini net değeri 100 milyar ABD doları olan ilk kadın olarak rapor edildi.