Prenses Leonor, İspanyol kraliyet ailesinin 18 yaşındaki kızı, İspanyol Anayasası’na olan bağlılığını yemin ederek gelecekteki kraliçe unvanını resmi olarak aldı.

Leonor, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı ve İspanyol medyası tarafından “en sevilen kraliyet üyesi” ve “babası Kral Felipe’den daha çok saygı gören” olarak nitelendirildi. İşte Leonor'un hayatının satır başları...

Geleceğin İspanya Kraliçesi Leonor de Borbon kimdir?

Leonor, Asturias Prensesi ve İspanya tahtının muhtemel varisidir. Kral Felipe VI ve Kraliçe Letizia'nın büyük kızıdır. Leonor, baba tarafından dedesi Kral I. Juan Carlos'un hükümdarlığı sırasında doğdu.

Babasıyla aynı çocuk okulu olan Santa María de los Rosales Okulu'nda eğitim gördü; orta öğrenimini bitirdikten sonra Birleşik Krallık, Galler'deki UWC Atlantic College'da Uluslararası Bakalorya eğitimi aldı. Leonor, 17 Ağustos 2023 tarihinde 3 yıllık askeri eğitimine başlamak üzere Genel Askeri Akademiye katıldı.

leonor de borbon-1

2014 yılında, dedesinin tahttan çekilmesinin ardından babası tahta çıktığında, Leonor'a İspanyol tacının varisinin tüm geleneksel unvanları verildi: Asturias Prensesi, Girona Prensesi, Viana Prensesi, Montblanc Düşesi, Cervera Kontesi ve Balaguer Leydisi. Leonor, 18. doğum günü olan 31 Ekim 2023 tarihinde Cortes önünde resmen varis olarak ilan edildi.

Leonor beklendiği gibi tahta çıkarsa, 1833'ten 1868'e kadar hüküm süren 4. büyük büyükannesi Isabella II'den bu yana İspanya'nın ilk kraliçesi olacak.

leonor de borbon isapnyol kraliçesi

Leonor, 31 Ekim 2005 tarihinde saat 01:46'da, o zamanlar Asturias Prensi ve Prensesi olan Felipe ve Letizia'nın kızı olarak, dedesi Kral I. Juan Carlos'un hükümdarlığı sırasında, Madrid'deki Ruber International Hastanesi'nde, doğumun ilerlememesi nedeniyle sezaryenle dünyaya geldi. 

Veliahtın kızı olarak, bir infanta ve İspanya tahtının ikinci sıradaki varisiydi. Doğumu kraliyet ailesi tarafından SMS yoluyla basına duyuruldu.

leonor de borbon

Leonor, 7 Kasım 2005 tarihinde ailesiyle birlikte Ruber Uluslararası Hastanesi'nden ayrıldı. 14 Ocak 2006 tarihinde Madrid Başpiskoposu Kardinal Antonio Rouco Varela tarafından Zarzuela Sarayı'nda vaftiz edildi. 

Leonor da babası gibi 17. yüzyıldan beri İspanyol prenslerini vaftiz etmek için kullanılan Romanesk vaftiz kurnasında Ürdün Nehri'nden alınan suyla vaftiz edildi. Vaftiz ebeveynleri baba tarafından dedesi Kral Juan Carlos I ve Kraliçe Sofía idi. Leonor de Todos los Santos adını aldı.

ispanya kraliçesi leonor