Yaz akşamlarında sinema severlerin film keyfi bir başka güzel oluyor. Özellikle kış aylarında yayınlanan dizilerin sezon finali yapması ile birlikte televizyonlarda daha fazla sinema filmi izleme fırsatı elde ediyoruz.

Bugünde ATV ekranlarında Hanna filmi saat 22.30'da izleyiciler ile buluşacak. Film aksion, macera ve dram ögelerinin hepsini birden içinde bulunduruyor. Genç bir kızın hikayesini anlatan film şimdiden izleyicinin dikkatini çekmiş durumda.

Bizde Manisa Aktif Haber olarak Hanna filmi hakkında en çok sorulan sorulardan olan Hanna filmi konusu ne, oyuncuları kimler ve film nerede çekildi sorularına sizler için yanıt arayacağız.

Hanna Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Hanna Filmi Nerede Çekildi 11

Hanna filminin konusu nedir?

Hanna Heller, babası Erik'le birlikte kuzey Finlandiya'nın kırsal kesiminde yaşayan on beş yaşında bir kızdır. Hanna iki yaşından beri, Almanya'dan eski bir CIA ajanı olan babası tarafından yetenekli bir suikastçı olmak üzere eğitilmektedir.

Ona göğüs göğüse dövüşmeyi öğretir ve hedef vurma talimleri yaptırır. Erik halka açıklanamayacak bir sırrı bilmektedir ve üst düzey bir CIA görevlisi olan Marissa Wiegler onu ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.

Erik, Hanna'yı Marissa'yı öldürmesi için eğitmiştir. Bir gece, ona düşmanlarıyla yüzleşmeye “hazır” olduğunu söyler. Erik, CIA'i onların varlığından haberdar edecek bir radyo sinyali bulur.

Hanna'yı Marissa ile yüzleşmenin kendisi ya da Marissa için ölümcül olacağı konusunda uyarmasına rağmen, son kararı Hanna'ya bırakır ve Hanna sinyali etkinleştirir. Erik, Hanna'ya kendisiyle Berlin'de buluşmasını söyleyerek oradan ayrılır.

Hanna özel kuvvetler tarafından ele geçirilir ve bir yeraltı CIA kompleksine götürülür; burada şüpheli Marissa, Hanna kendisini ismiyle sorduğunda onu sorgulaması için bir yem gönderir.

Dublörle konuşurken Hanna ağlamaya başlar ve ona sıkıca sarılır, bu da onu yakalayanları huzursuz eder. Onu sakinleştirmeleri için gardiyanları gönderirler.

Hanna Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Hanna Filmi Nerede Çekildi 22

Hücreye girdiklerinde, Hanna birkaç gardiyanla birlikte dublörü öldürür ve Fas'ta olduğunu keşfederek kaçar. Hanna, çocukları Sophie ve Miles ile birlikte karavan tatiline çıkan Sebastian ve Rachel ile tanışır ve Berlin'e ulaşmak için İspanya'ya giden bir feribota kaçak olarak biner.

Kötü Kan dizisi Çamur Burhan kimdir? Gerçek adı ne? Eşi kim? Kötü Kan dizisi Çamur Burhan kimdir? Gerçek adı ne? Eşi kim?

Aile ona iyi davranır ve Sophie ile arkadaş olurlar: Hatta Hanna ona Berlin randevusundan bahseder ve öpüşürler. Marissa, diğer ajanlar Erik'i ararken Hanna'yı yakalaması için sadist eski bir ajan olan Isaacs'i tutar. Hanna'nın anne tarafından büyükannesinden işe yarar bir şey öğrenemeyince onu öldürür.

Isaacs ve iki dazlak, Hanna'nın birlikte kaçtığı Faslı otelcinin izini bulur ve onları takip eder. Yolun aşağısında onu ve ailesini köşeye sıkıştıran Isaacs saldırır ancak Hanna şiddetli bir dövüşten sonra kaçmayı başarır.

Marissa aileyi sorgular ve Miles'tan Hanna'nın Berlin'e gittiğini öğrenir. Aile bir daha asla görülmez. Bu arada Berlin'de Erik bir suikast girişimini savuşturur ve Marissa'yı öldürmeye çalışır ama başaramaz.

Berlin'de terk edilmiş bir lunaparktaki buluşma yerine gelen Hanna, orada yaşayan Erik'in arkadaşı ve eksantrik bir sihirbaz olan Knepfler ile tanışır. Erik gelmeden önce Marissa ve Isaacs ortaya çıkar. Hanna kaçar, ancak Erik'in biyolojik babası olmadığını düşündüren yorumlara kulak misafiri olur.

Hanna daha sonra büyükannesinin boş dairesine gider ve orada biyolojik babası olmadığını kabul eden ama onu kendi çocuğu gibi seven Erik'i bulur. Bir zamanlar hamile kadınları, çocuklarının DNA'larının süper askerler yaratmak için geliştirildiği bir CIA programına dahil ettiğini açıklar.

Proje kapatıldıktan sonra, Hanna hariç tüm denekler ortadan kaldırılmıştır. 

Marissa ve Isaacs gelir; Erik, Hanna'nın kaçmasını sağlamak için dikkat dağıtıcı bir rol oynar. Isaacs'i öldürür, ancak Marissa tarafından vurularak öldürülür; daha sonra Knepfler'ın terk edilmiş lunaparktaki evine geri döner ve Hanna'yı bulur.

Hanna, Knepfler'ı Isaacs tarafından işkence edilerek öldürülmüş halde baş aşağı asılı bulmuştur. Hanna, Knepfler'ı öldürmek için kullanılan oklardan birini alarak kaçar. Hanna kaçtıktan sonra Marissa tarafından köşeye sıkıştırılır. Son bir yüzleşmede Hanna, kendisine ateş eden Marissa'ya sırtını döner, ancak Hanna Marissa'ya bir ok atarak onu yaralar.

Hanna tarafından kovalanan Marissa sendeleyerek düşer ve ağır yaralanır. Hanna Marissa'nın silahını alır ve onu iki atışta öldürmek için kullanır daha önce filmin başında bir geyik avlarken kullandığı bir yöntem.

Hanna filminin konusunu inceledik. Birde filmin oyuncularına bakalım.

Hanna Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Hanna Filmi Nerede Çekildi 33

Hanna filminin oyuncuları kimler?

Yetenekli kadrosu ile dikkat çeken Hanna filmin oyuncuları arasında şu isimler yer almaktadır;

  • Saoirse Ronan Hanna rolünde
  • Eric Bana Erik Heller rolünde
  • Johanna Zadek rolünde Vicky Krieps
  • Cate Blanchett Marissa Wiegler rolünde
  • John Macmillan Lewis rolünde
  • Tim Beckmann Walt rolünde
  • Paul Birchard Bob rolünde
  • Jamie Beamish Burton rolünde
  • Michelle Dockery Sahte Marissa rolünde
  • Jessica Barden Sophie rolünde
  • Aldo Maland, Miles rolünde
  • Olivia Williams Rachel rolünde
  • Jason Flemyng Sebastian rolünde
  • Faslı Otel Sahibi olarak Mohamed Majd
  • Tom Hollander Isaacs rolünde
  • Sebastian Hulk Titch rolünde
  • Joel Basman Razor rolünde
  • Álvaro Cervantes Feliciano rolünde
  • Martin Wuttke Knepfler rolünde

Hanna filminin oyuncu kadrosuna da baktık. Birde filmin çekim yerlerini inceleyelim.

Hanna Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Hanna Filmi Nerede Çekildi 44

Hanna filmi nerede çekildi?

Çekimlerin çoğu Potsdam'daki Studio Babelsberg'de yapıldı, ancak Finlandiya'nın Kuusamo kentindeki Kitkajärvi Gölü, çeşitli Alman mekanları (Bad Tölz, Magdeburg'daki su köprüsü, Hamburg'daki Köhlbrandbrücke ve Reeperbahn ve Berlin'deki Kottbusser Tor, Görlitzer Bahnhof ve Spreepark gibi çeşitli yerler dahil) ve Fas'taki Ouarzazate ve Essaouira da çekimler için kullanıldı.

Finlandiya çekimleri sırasında sıcaklıklar bazen -33 °C'ye (-27 °F) kadar düştü ama Ronan “Finlandiya hikâyenin masalsı yönlerini ortaya çıkardı. Karla kaplı çam ağaçlarıyla çevrili donmuş bir gölde çekim yapıyorduk”. dedi.

SON OLARAK BİRDE HANNA FİLMİNİN FRAGMANINA BAKALIM...

Editör: Abdullah Akar