EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında çeyrek final mücadeleri yarın start alacak. Türkiye ise çeyrek finallerin son maçını Cumartesi günü saat 22.00'da Holland ile oynayacak. UEFA çeyrek final maçları öncesinde maçları yönetecek hakemleri açıkladı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Milli Takım'ın EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile oynayacağı maçı Fransa Futbol Federasyonu'nundan Clement Turpin yönetecek.

Turpin'in yardımcıları ise yine Fransız olan Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Maçın 4. hakemi ise Felix Zwayer olacak. VAR'da görev yapacak hakem ise Jerome Brisard olarak belirlendi.

Hollanda Türkiye Maçının Hakemi Clement Turpin Kimdir?

Clément Turpin 16 Mayıs 1982 tarihinde doğan Fransız futbol hakemidir. 2010'dan beri FIFA listesinde ve 2012'den beri UEFA Elit grup hakemi olarak görev yapmaktadır.

Turpin, hakem olarak yaptığı çalışmalardan dolayı çeşitli ödüller almıştır. Aynı zamanda Fransa'da beden eğitimi öğretmeni olarak çalışmaktadır. 

Turpin 2010 yılında FIFA hakemi oldu. 2014 ve 2018 Dünya Kupası elemelerinde görev yaptı 2010-11 UEFA Avrupa Ligi'nden itibaren UEFA kulüp müsabakalarında hakemlik yapmaya başladı.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta bitti: Lider Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta bitti: Lider Borussia Dortmund

Mayıs 2016'da Turpin, Fransa Futbol Federasyonu tarafından en iyi Fransız hakemi seçildi. Aynı yıl Fransa'da düzenlenen UEFA Euro 2016'da maçlar yönetti ve Brezilya'da düzenlenen Erkekler Olimpiyat Oyunları futbol turnuvasında görev alan beş UEFA hakeminden biri oldu.

Ertesi yıl Turpin Hindistan'da düzenlenen 2017 FIFA U-17 Dünya Kupasında hakemlik yaptı. 29 Mart 2018'de FIFA, Turpin'in Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Cyril Gringore ve Nicolas Danos ile birlikte yardımcı hakem olarak görev alacağını açıkladı.

4 Temmuz 2020'de Levski Sofya ile Slavia Sofya arasında oynanan Bulgaristan'ın en eski başkent derbisini yönetti. 26 Mayıs 2021 tarihinde Villarreal ile Manchester United arasında oynanan 2021 UEFA Avrupa Ligi Finalini yönetti.

Turpin, UEFA tarafından Liverpool ve Real Madrid arasında oynanacak 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini yönetmek üzere görevlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi