Dövüş sanatları filmlerinin efsane ismi Jet Li, son zamanlarda sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. 2018 yılında Tibet’te bir hayranıyla çekilen fotoğrafı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Jet Li’nin kilo vermiş ve yaşlanmış görünümü, hayranlarını endişelendirdi. Peki, Jet Li öldü mü, sağlık durumu nasıl? İşte, Jet Li’nin son durumu hakkında ayrıntılar...

Jet Li öldü mü?

Jet Li ölmemiştir. Hayattadır. Şu anda sakin televizyon ekranlarından uzak bir yaşam sürmektedir.

Jet Li kimdir? 

Gerçek adı Li Lian Jie olan  Jet Li, bir tanıtım şirketi, gerçek adının telaffuzunun çok zor olduğunu düşündüğü için 1982'de ekran adını satın aldı.  Dövüş sanatları oyuncusu, aktör, Wushu şampiyonu ve uluslararası film yıldızıdır. Tsui Hark'ın yönettiği Once Upon a Time in China (1991) filminde gerçek hayat halk kahramanı ve en büyük Kung Fu ustası Wong Fei Hung rolü ile ünlenmiştir.

Jet Li öldü mü Jet Li yaşıyor mu son hali (4)

İki yaşındayken babası ölmüştür. Li'ye göre, bir kez, bir çocuk olarak, Çin Ulusal Wushu Takımı ile ABD'de Başkan Richard Nixon ile görüşme gerçekleştirmek için gittiğinde, Nixon tarafından kişisel koruması olması istendi. Li "Ben herhangi bir birey korumak istemiyorum. Büyüyünce, bir milyar Çinli vatandaşı savunmak istiyorum!" diye yanıtlamıştır.

Jet Li nereli?

Jet Li Çin'in Pekin şehrinde dünyaya gelmiştir.

Jet Li yaşıyor mu son hali?

Jet Li öldü mü Jet Li yaşıyor mu son hali (3)

Jet Li'nin son halini gören hayranları bir hayli üzüldü. Herkes Jet Li'nin bir hastalığı olduğunu o yüzden çöktüğünü düşünüyor. Menajeri Steven Chasman Jet Li'nin sosyal medyada yayılan fotoğraflarında bu şekilde görünmesinin nedenini "ters açı" ve "kötü ışık" gibi sebeplere bağladı.

Jet Li hasta mı?

Fotoğrafın sosyal medyada yayılmasıyla oyuncunun menajeri Steven Chasman resmi bir açıklama yaptı. Chasman, "Bunlar, 60 yaşındaki bir adamın kötü çekilmiş fotoğrafları. Jet Li'nin 10 yıldır hipertiroidizm sorunu var. Ama bu onun hayatını tehdit eden bir hastalık değil. Jet Li, hastalığıyla başa çıkabiliyor" ifadelerini kullandı. 

Jet Li öldü mü Jet Li yaşıyor mu son hali (2)

Jet Li kaç yaşında?

26 Nisan 1963 doğumlu olan Jet Li  60 yaşındadır.