La Vie en Rose 1946 yılında bestelenen ve dünyanın en bilinen şarkıları arasıdna yer alan bir bestedir. La Vie en Rose bugüne kadar pek çok kişi tarafından seslendirilmiştir. La Vie en Rose şarkısını ülkemizde de Candan Erçetin tarafından seslendirilen bir versiyonu vardır. En meşhur seslendirmelerden biriside Zaz'a aittir. İşte La Vie en Rose kime ait? Zaz kimdir, nereli ve şarkıları nelerdir? Sorularının ayrıntılı cevapları haberimiz içerisinde yer almaktadır.

La Vie en Rose kime ait?

La Vie en rose Fransız sanatçı Édith Piaf’ın en ünlü şarkılarından biridir. 1945 yılında ortaya çıkmış, 1946’da sevilmiş ve 1947’de kayıt edilmiştir. Şarkının sözlerini Piaf kendisi yazmış, müziğini ise Louiguy yapmıştır.

Edith Piaf

Piaf’ın hayatını anlatan iki film La Vie en rose adını taşımaktadır. Bunlardan biri, 1998 yılında Raquel Bitton’ın arşivine dayanarak yapılan ve Bebe Neuwirth’in seslendirdiği bir belgeseldir. Diğeri ise 2007 yılında çekilen Piaf’ın biyografisidir. La Vie En Rose’da Marion Cotillard, Piaf’ı 19 yaşından 47 yaşına kadar oynamış ve bu rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını almıştır.

La Vie en rose şarkısının sözleri Türkçeye şöyle çevrilmiştir:

Beni sımsıkı ve hızla tut
Yaptığın sihirli büyü
Bu pembe bir hayat

Beni öptüğün zaman cennet iç çeker
Ve gözlerimi kapattığım halde
Pembe bir hayat görürüm

Beni kalbine bastırdığında
Ayrı bir dünyadayım
Güllerin çiçek açtığı bir dünyada

Ve sen konuşurken
Melekler yukarıdan şarkı söyler
Her gün ki kelimeler
Aşk şarkılarına döner

Bana kalbini ve ruhunu ver
Ve hayat her zaman pembe bir hayat olsun

Ve sen konuşurken
Melekler yukarıdan şarkı söyler
Her gün ki kelimeler
Aşk şarkılarına döner

Bana kalbini ve ruhunu ver
Ve hayat her zaman pembe bir hayat olsun.

Zaz kimdir, nereli ve şarkıları nelerdir?

Zaz 1 mayıs 1980 doğumlu, gerçek adıyla Isabelle Geffroy, Fransız bir şarkıcıdır. 2010 yılında çıkan Zaz adlı albümündeki “Je Veux” şarkısıyla ünlenmiştir. Annesi bir İspanyolca öğretmeni, babası ise bir elektrik firmasında çalışan biriydi.

ZAZ

1985’te iki kardeşiyle birlikte Conservatoire à rayonnement régional de Tours okuluna girdi ve 5 ila 11 yaşları arasında müzik eğitimi aldı. Keman, piyano, gitar ve koro şarkıcılığı öğrendi. 1994’te Bordeaux’ya yerleşti. 1995’te vokal dersleri almaya başladı ve Bordeaux’da sporla ilgilendi, ayrıca kung fu öğrenmek için bir uzmandan ders aldı. 2000 yılında CIAM üniversitesine girdi. Müzik hayatına Vivaldi’nin "Four Seasons'' şarkısıyla başlayan Zaz 2006'da Parise taşınmıştır.

Zaz'ın şarkıları:

"Je veux"

"Le long de la route"

"La fée"

"Éblouie par la nuit"

"Cette journée"

"On ira"

"Comme ci, comme ça"

"Si"

"Gamine"

"Paris sera toujours Paris"

"Sous le ciel de Paris"

"Champs Élysées"