Hem hafta sonu hem de yaz olunca televizyonda yayınlanacak olan filmlere olan biraz daha artıyor. Özellikle televizyon ekranlarında çok fazla korku filmi yayınlandığına şahit olmayız. Fakat bugün yayınlanacak olan Mahzen filmi bu alışkanlığı kıracak gibi görünüyor.

Beyaz TV ekranlarında bugün saat 21.45'te başlayacak olan Mahzen ya da orijinal adıyla The Cellar filmi korku ve gizem türlerinin ikisini birden kapsıyor. Film daha yayınlanmaya başlamadan film özelinde sorular sorulmaya başlandı bile.

Bizde sizler için Mahzen ya da orijinal adıyla The Cellar filminin konusu ne oyuncuları kimler ve film nerede çekildi gibi sorulara cevap vermeye çalışacağız. Şimdiden keyifli okumalar.

Mahzen (The Cellar) filminin konusu ne?

Mahzen filminin izlemek için saatini bekleyen izleyiciler film hakkında en çok konusunu merak ediyorlar. Mahzen filminin konusu aşağıdaki gibidir;

Brian ve Kiera Woods, iki çocukları Ellie ve Steven ile birlikte eski bir eve taşınırlar. Ellie, arkadaşlarının yanına dönme isteğiyle en başından itibaren karşı çıkar. Orada bulundukları ilk gece, Kiera ve Brian iş için ofise gitmek zorunda kalır ve Ellie'yi Steven'a bakması için bırakırlar. Steven eski eşyaların bulunduğu gizli bir oda bulur ve Ellie'ye buldukları sonografı çaldırır.

Bir adamın formülleri okumasıyla başlar ve sonra yavaşça sayar. Ellie yediye ulaşmadan önce kapatır ve Steven'a yatağa gitmesini söyler. Steven uyurken ve Ellie televizyon izlerken elektrikler kesilir ve Ellie çılgınca annesini arar.

Kiera, Ellie'ye şalterin bulunduğu mahzene inen merdivenlerin sayısı olan 10'a kadar saydırır. Kiera, Ellie'nin 10'a ulaştığında rüya gibi bir şekilde saymaya devam ettiğini fark eder. Brian ve Kiera eve koştuklarında Ellie'nin kayıp olduğunu görürler ve onu aramaya başlarlar.

Ertesi gün Ellie'yi bulamayan yerel polis onun kaçtığını ve birkaç gün içinde ortaya çıkacağını düşünür. Keira bir şeylerin yanlış gittiğini anlar ve kendi kendine araştırmaya başlar. Mahzende zemine kazınmış gizemli denklemler ve uzak duvarda kırmızı perili yüzler şeklinde bitki bazlı boyalar bulur.

Polise incelettikten sonra, 1950'lerden kalma olduğunu belirlerler ve evin daha önce kime ait olduğunu sorarlar. Brian, evi yaşlı bir kadından açık artırmada neredeyse yok pahasına satın aldıklarını söyleyerek yanıt verir.

Mahzen (The Cellar) Filminin Konusu Ne Oyuncuları Kimler Mahzen (The Cellar) Filmi Nerede Çekildi 11

Gecenin ilerleyen saatlerinde Brian ve Kiera uyurken Steven, yatağını ıslattığını söylemek için Kiera'yı uyandırır. Ona yardım edip yatağına gönderdikten sonra, üst kattaki banyo lavabosundan bir kızın fısıltıyla saydığını duyar.

Sayma devam ederken o da kiler kapısına doğru ilerler. Kapıyı açar ve merdivenlerden aşağı inmeden önce hiçbir şey bulamayınca ışığı yakar. Ertesi gün Kiera Brian'a evdeki tüm kapıların üzerindeki farklı sembollerin ne anlama geldiğini sorar.

Kiera sembollerin fotoğraflarını çeker ve ofise gidip iş arkadaşı Erica'dan ne anlama geldiklerini öğrenmesini ister. Erica bunların Yahudi mitolojisinde bir deniz yaratığı olan “Leviathan ”ı heceleyen İbranice glifler olduğunu söyler.

Daha sonra evde Kiera daha önceki sonografı çalar ve Steven gizli odaya doğru yürürken onunla saymaya başlar. Kiera onu bu durumdan kurtarır. Evde asılı olan portredeki adamı, John Fetherston'ı araştırırken mahzenin kapısı açılır ve ışıklar yavaşça söner.

Steven mahzenden yardım çağırır ve Kiera onu kapalı mahzenden çıkarmaya gider, anahtar deliğinden bakarken korkunç bir göz görür, ancak Steven ona arkasından kiminle konuştuğunu sorar, çünkü tüm zaman boyunca uyuyordur.

Kapı hafifçe açılır ve ışıklar geri gelir. Kiera mahzene girer, ışıklar söner ve kapı kapanır. Kiera telefonunu merdivenlerden aşağı düşürdükten sonra bir hırıltının yavaşça basamakları tırmandığı duyulur. Brian ortaya çıkıp kapıyı açana kadar korkmaya devam eder.

Kiera Brian'a aşağıda bir şey olduğunu, telefonunun kaybolduğunu ve evin eskiden sahibi olan Fetherston'ların kızları hariç hepsinin kaybolduğunu söyler. Brian onun aşırı tepki verdiğine inanır ve telefonunu aramak için aşağı iner, onun yerine hayvan kılı bulur, telefon gitmiştir.

Ertesi gün Kiera, Dr. Remi Fournet ile görüşmek üzere Ulusal Matematik Koleji'ne gider. Ona üzerinde denklem olan kağıdı verir ve o da bunun “Delta nokta vektör toplamı epsilon kısmi I eşittir 1N DY by DX” olduğunu söyler, sonografideki aynı kelimeler.

Fetherston'un, oğlu hastalanana kadar Erwin Schrödinger'in üniversitede bir birlik teorisi üzerinde çalışma arkadaşı olduğunu ve sonra tamamen ortadan kaybolduğunu söyler. Ona ilk bakışta denklemin dimesion(lar)ın bir temsili olduğunu ve inanılmaz derecede karmaşık olduğunu söyler. Kiera yeni telefonuyla eve gelir ve Remi onu arayarak iyi olup olmadığını sorar, çünkü telefonda sayan birinin sesini duymuştur.

Daha sonra bir meslektaşının bu denklemin 12. yüzyılda simyacılar tarafından oluşturulduğunu, tamamlanmamış bir büyü gibi olduğunu söylediğini anlatır. Ayrıca Belçika'da benzer işaretlere sahip benzer bir ev vakası olduğunu ve herkesin de ortadan kaybolduğunu söyler.

Brian, Kieras'ın teorilerine sinirlenir ve bu yüzden onu sembolleri göstermek için mahzene götürür. O sırada Steven gizemli gizli odaya doğru yürür. Brian, Kiera'ya hayal gördüğünü söyler ve ona yardım etmeyi reddeder.

Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Sokak Dövüşçüsü: Chun-Li Efsanesi (Street Fighter: The Legend Of Chun-li) filminin konusu ne oyuncuları kimler?

En alttaki basamağı yok etmeye çalışır, başarısız olur ve Steven yüzüne semboller kazınmış Ellie'nin zalim bir formunu görürken sonograf saymaya başlar ve o da hep bir ağızdan sayar. Kiera ve Brian, Ellie'nin çığlıkları üzerine üst kata koşarlar ve Brian odada Ellie'nin telefonunu bulur.

Kiera, Rose Fetherston'ı St Antonys özel bakım evinde ziyarete gider. Rose ona, hasta kardeşi Jack'i kurtarmak için karanlık varlığı bu dünyaya getirenin babası olduğunu söyler.

Kiera'ya bunun Leviathan olduğunu, cehennemin yedi prensinden biri olduğunu, birçok isimle anıldığını ve kadim bir kötülük olduğunu söyler. Ayrıca ona sadece mahzeni değil, tüm evi kapladığını söyler.

Kiera eve geldiğinde Brian ona yaptığı araştırmayı gösterir; kapıların üzerindeki şekil ve semboller bir beşgen oluşturmaktadır ve Leviathan ile birlikte Tapınak Şövalyelerinin taptığı siyah kanatlı bir keçi-insan olan “Baphomet” anlamına gelmektedir.

Onlar konuşurken, Steven sonograf çalarken dronunu mahzene kadar takip eder. Baphomet ortaya çıkar ve Steven aşağıya indiğinde onu alır ve ışıklar söner. Işıklar sönmüş ve şalter çalışmıyorken Steven'ı ararlar ve onu göğsünde bir oyma olan gizli odada bulurlar.

Hem o hem de Brian 48'den geriye doğru saymaya başlar ve bire ulaştıklarında Kiera Baphomet'ten kaçar, kovalamaca artık çok uzun olan mahzen merdivenlerinden aşağı inerek sonunda yalnız bir kapıya ulaşır.

Kiera kapının arkasına saklanır ve Baphomet gittikten sonra geçitte yürümeye devam eder ve cansız bir boyutta ilerlerken farklı sayılar sayan sonsuz bir insan kalabalığı gibi görünen bir şey bulur. Umudunu kaybettikten sonra Ellie'yi bulur ve onu geri getirir, Baphomet'ten kaçar ve ona ailesini alamayacağını haykırır. Brian ve Steven ile yeniden bir araya gelir.

Yine birlikte ailesini ön kapıya götürür ve kapıyı açarak iblisler boyutundan hiç çıkmadıklarını ortaya çıkarır ve Ellie, Steven ve Brian geri dönüp mahzene doğru yürüyerek saymaya başlar ve jenerik akarken Kiera da saymaya katılır.

Mahzen filminin konusu hakkında bilgi sahibi olduk. Gelin birde filmin oyuncularına göz atalım.

Mahzen (The Cellar) filminin oyuncuları kim?

Korku filmi sahneleri ile dikkat çeken Mahzen filminin oyuncu kadrosunda şu isimler yer alıyor;

  • Elisha Cuthbert
  • Eoin Macken
  • Dylan Fitzmaurice Brady
  • Abby Fitz 
  • Tara Lee 
  • Michael-David McKernan 
  • Andrew Bennett
  • Aaron Monaghan

Mahzen filminin oyuncularına da bakış attık. Birde filmin çekim yerleri hakkında bilgi sahibi olalım.

Mahzen (The Cellar) filmi nerede çekildi?

Mahzen filmi, İrlanda ve Belçika arasında uluslararası bir ortak yapım. Filmin çekimleri Kasım 2020'de Roscommon, İrlanda'da başladı. Filmin prömiyeri Mart 2022'de South by Southwest'te yapıldı ve 15 Nisan 2022'de Shudder aracılığıyla gösterime girdi.

SON OLARAK MAHZEN FİLMİNİN FRAGMANINA BAKALIM...

Muhabir: Erdinç Alkan