Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarafından Ahmetli'ye yapılan Kelebek Barajı'ndan ilk defa çiftçilere su verildi.

Manisalı üreticilerin sabırsızlıkla beklediği proje olan Kelebek Barajı'ndan 12 bin dekar araziye su verildi. Gediz Ovasında yaşanan kuraklık nedeniyle su sıkıntı yaşayan çiftçilere Kelebek Barajı'ndan verilen ilk su yüzleri güldürdü.

Müjdeli haberi duyuran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, önümüzdeki yıldan itibaren 24 bin dekar alana su vermeyi hedeflediklerini belirtti. Balta, ''22 milyon 920 m3 sudepolama hacmi  ile bölgedeki en büyük barajlarından biri olan Kelebek Barajı'nın iki yıl önce inşaatı bitirilerek su tutulamaya başlanmıştı.  Bu yıl 12 bin dekarlık alana su verdik. Kalan 12 bin dekar için çalışmaları kısa sürede tamamlayacağız. Bölge ekonomisine 180 milyon lira ek gelir sağalyacak. Ayrıca 2.163 kişiye de istihdam olanağı yaratılacak. ”ifadelerini kullandı.

5 mahalle faydalanacak

Traktörlerin bakımı yapıldı: Zeytin hasadına hazırlar Traktörlerin bakımı yapıldı: Zeytin hasadına hazırlar

Temelden yüksekliği 62 metre olan Kelebek Barajı’nın gövdesi SSB (Silindirle Sıkıştırılmış Beton) tipinde inşa edildi. 24.040 dekar verimli tarım arazisini modern sistem ile sulayacak proje sayesinde sulama maliyetleri düşecek. Projeden Ahmetli ilçe merkezi ile Gökkaya, Alahıdır, Akçapınar ve Yeniköy mahalleleri faydalanacak.

Kaynak: Haber Merkezi