Toplantıda, komisyon üyeleri Yunusemre ilçesinde yapımı devam eden Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek bilgi aldılar. Ziyaret sonrası komisyon üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda bir araya gelerek üç önemli karar aldılar. 

Manisa'da sokak hayvanları için harekete geçildi

Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'nın kurulacak

 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı'nın kurulması kararlaştırıldı. Bu sayede hayvan sağlığı ve halk sağlığı ile ilgili konularda daha etkin çalışmalar yürütülebilecek.

 Gezici hayvan bakım ve tedavi aracı (Vetbüs) projesi

Manisa'da sokak hayvanlarına acil veterinerlik hizmeti sunmak için Vetbüs projesinin hayata geçirilmesi kararı alındı. Vetbüs ile birlikte sokak hayvanlarının sağlık kontrolleri, aşılama ve kısırlaştırma işlemleri yerinde yapılabilecek.

A W238699 05

Uluslararası standartlarda hayvan hastanesi

Manisa'ya uluslararası standartlarda bir hayvan hastanesinin kurulması kararı verildi. Bu sayede sokak hayvanları ve evcil hayvanlar için daha modern ve gelişmiş sağlık hizmetleri sunulabilecek.

KADEM Manisa Filistin'e yardım için "Hayır Çarşısı" düzenlendi! KADEM Manisa Filistin'e yardım için "Hayır Çarşısı" düzenlendi!

Ferdi Zeyrek'in eşi de gönüllü komisyon ekibine eşlik etti

Komisyon Başkanı Doğan, bu kararların Manisa'daki sokak hayvanları sorununa önemli bir katkı sağlayacağına inanıyor. Ayrıca komisyon üyeleri, Bakımevi ve rehabilitasyon merkezi olmayan ilçelerde tesislerin kurulması ve ilçe belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon sağlanması için çalışmaların yürütüleceğini de belirterek “Ferdi Zeyrek’in seçim programında da sunduğu en önemli konulardan biri, Sokak Hayvanları Komisyonu’nun kurulmasıydı. Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’nın kurulması da zaten Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilgili genelgesinde bütün CHP’li Büyükşehir ve ilçe belediyelerine talimat olarak ulaştı. Burada sevindirici olan taraf, bu genelge yayınlanmadan önce de bu projelerin Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in seçim programında yer almış olmasıdır. Bugün de komisyon olarak 3 temel kararımız oldu.

Birincisi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde Veteriner Halk Sağlığı Daire Başkanlığı’nın kurulması. Bununla ilgili bütçenin ayrılması ve bu çerçevede kurulacak daire başkanlığının bütçesi ile de Vetbüs projesinin hayata geçirilmesi. Bir de uluslararası standartlarda bir hayvan hastanesinin kurulması. Sokak Hayvanları Komisyonu’muzun sağlıklı sonuçlar alacağını düşünüyoruz. Bunun en temel göstergesi de Ferdi Başkanımızın bu konuya çok duyarlı olması. Hatta şu anda Ferdi Başkanı temsilen eşi Nurcan Hanımın da burada bulunması bunun en önemli göstergesidir” diye konuştu.

Manisa'da sokak hayvanları için harekete geçildi

Sokak hayvanları hakları savunucuları da bu gelişmelerden memnun olduklarını ifade ettiler. Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler, Büyükşehir Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarını da sürece dahil etmesinden dolayı teşekkür etti. Manisa Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ise yeni dönemde komisyonun derneklerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla eşgüdümlü çalışmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Manisa'da sokak hayvanları için harekete geçildi

"Faydam oluyorsa ne mutlu bana"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek de komisyona gönüllü olarak eşlik etti ve sokak hayvanları için yapılan çalışmalara destek verdiğini dile getirerek  “Ben seçim döneminde Başkanımıza iki konuda destek olacağımı beyan etmiştim. Bunlardan bir tanesi sokak hayvanlarıydı. İkincisi de Kadın Kooperatifleri ile ilgiliydi. Nasip oldu, seçimi kazandık. Şimdi sokak hayvanları üzerine çalışmalar gerçekleştirecek komisyon, meclis kararıyla kuruldu. Kuruluş sürecinin de takipçisiydim. Bu komisyonda olmaktan çok büyük keyif alıyorum. Koşarak gelip çalışmalara severek katılıyorum. Heyecanlanıyorum. Faydam oluyorsa ne mutlu bana” ifadelerini kullandı.

Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımı da hızla devam ediyor. Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, merkezin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirdi.

Kaynak: İHA