Sarıgöl'de, Alaşehir'de, Manisa'da ve hatta Türkiye'de bütün çiftçilerin ortak derdi artan maliyetlerden ötürü kazanmanın zorlaşması. Çiftçilerin son yıllarda kullandığı ilaç ve gübreler her yıl katlanarak pahalılaşırken ürünün fiyatı gıdım gıdım artıyor ve enflasyonun altında kalıyor.

Bu sebeplerden dolayı bir çok çiftçi farklı işlere yönelmeye çalışıyordu. Fakat, Alaşehirli üzüm üreticisi aynı zamanda da öğretmen olan Davud Eriş belki de bölge çiftçisinin kaderini değiştirecek.

Davut Eriş, gümüş suyunu ön planda tutarak yaptığı karışım ile üzümde kimyasal ilaç kullanımının sıfıra ineceğini gübre kullanımının ise yarı yarı düşeceğini söylüyor. Manisa Aktif Haber mikrofonlarına konuşan Eriş, ürününün özelliklerini ve gelişimini anlattı.

Yaklaşık 4 yıl önce başladığı Davud Suyu projesinin her yıl geliştirerek şuan bölgede tanınır hale geldiğini ifade eden Davut Eriş, Davud Suyu kullanılarak ilaç ve gübre maliyetlerinin yüzde 70 düşeceğini belirtti.

Eriş, ayrıca pestisit olmayan yaş üzüm, kuru üzüm ve yaprak satış fiyatlarının daha yüksek olacağı için maliyetlerin düşmesinin yanı sıra gelirlerin de artacağı dile getirdi. Bu da uzun süredir para kazanamamaktan yakınan bölge çiftçisine adeta ilaç gibi gelecektir.

Önümüzdeki yıllarda bu ürünün sadece Manisa ya da Türkiye'de değil tüm dünyada kullanılacağını savunan Davut Eriş ile yaptığımızın röportajın tamamını şimdi izleyebilirsiniz.

DAVUT ERİŞ İLE DAVUD SUYU'NU KONUŞTUĞUMUZ RÖPORTAJIN TAMAMI SİZLERLE...

Yevmiye bin liradan fazla ama işçi bulunamıyor Yevmiye bin liradan fazla ama işçi bulunamıyor

Muhabir: Erdinç Alkan