Selahaddin Eyyubi rolüyle Cennetin Krallığı filminde ünlenen Suriyeli oyuncu ve film yapımcısı Gassan Mesud, 1958 yılında Şam’da doğdu. Evli ve iki çocuğu var. Kendisi Diplomasiyyoun adlı bir oyun yazdı. Bu film, oyunculuk kariyerinin zirvesi olarak kabul ediliyor.

Mesud, Türk yapımı Kurtlar Vadisi Irak ve Amerikan yapımı Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu gibi filmlerde de rol aldı. “Damascus Music and Drama School” ve “High İnstitution of Theatrical Arts” gibi kurumlarda çalışmaya devam ediyor. Kelebek filmi ve Hz. Ömer dizisinde Ebu Bekir karakterini canlandırdı.

Gaıssan Mesud kimdir?

Gaıssan Mesud  Suriyeli bir aktör ve film yapımcısıdır . Batı'da en çok Ridley Scott'ın 2005 yapımı Cennetin Krallığı filmindeki Selahaddin rolüyle tanınır. Mesud, Suriye'de Suriye yapımı pek çok filmde rol alması ve Diplomasiyyoun adlı tiyatro oyununu yazıp yönetmesiyle tanınıyor ve Suriye Kültür Bakanlığı'na bağlı Ulusal Tiyatro'nun 2002 sezonunda yer aldı. Suriye televizyon mini dizisi The Chant of Rain'de ve Haytham Hakky'nin tanınmış eseri Memories of the Forthcoming Age'de yer aldı ve Suriye sahnesinde August Strindberg'in Miss Julie adlı filminde rol aldı . Son olarak MBC'nin Omar dizisinde Muhammed'in yol arkadaşı Ebubekir karakterini canlandırdı.

Mehmed Fetihler Sultanı Dizisi Ne Zaman Başlayacak Oyuncuları Kimler Nerede Çekiliyor (2)

Uluslararası alanda Ridley Scott'ın 2005 yapımı Cennetin Krallığı filmindeki Eyyubi sultanı Selahaddin'in rolünü oynamasıyla tanınıyor . Ayrıca 2006 yapımı Türk filmi Kurtlar Vadisi: Irak'ta Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu'nda Korsan Ammand'da " Şeyh " karakterini canlandırdı ve Ridley Scott'ın 2014 İncil destanı Exodus'ta II. Ramesses'in Sadrazamı Paser . Mesud, 2005 yapımı Suriye filmindeki rolü, filmin Arap karşıtı olmasından korktuğunu iddia ederek geri çevirmişti. Mesud bu pozisyonu reddederken, ülkesinin ve çevresindeki bölgenin siyasi iklimiyle ilgili endişelerini de vurguladı. Bitmiş resmi izledikten sonra seçiminden pişman olduğunu belirtti.