Dram filmlerini sevenler için izlenmesi şiddetle tavsiye edilen filmler birisi de Merhamet mi Cinayet mi filmi olarak karşımıza çıkıyor. Filmde pek çok farklı konu işleniyor ve sinema eeleştirmenleri filme olumlu puanlar veriyor.

Bugün saat 21.30'da Beyaz TV'de yayınlanacak olan film hakkında merak edilen tüm sorulara sizler için yanıt aradık. Merhamet mi Cinayet mi? (Solace) filminin konusu ne oyuncuları kimler, Merhamet mi Cinayet mi filmi nerede çekildi gibi soruların cevapları yazımızın devamında yer alıyor.

Merhamet mi Cinayet mi? (Solace) filminin konusu ne?

Dr. John Clancy, iki yıl önce kızının ölümünden beri yalnız yaşamaktadır. Medyum, FBI özel ajanı olan arkadaşı Joe Merriwether tarafından aranır ve çok ayrıntılı yöntemleri olan bir seri katilin izini sürmek için yardımını ister.

İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi? İkiz Vampir Avcıları (The Twins Effect (Chin gei bin)) filminin konusu ne oyuncuları kim? Film nerede çekildi?

Joe, Clancy'yi ikna edemez gibi görünmektedir, ancak ortağı suç psikoloğu Dr. Katherine Cowles içeri girip dava dosyalarını verdikten sonra omzuna dokunduğunda, Katherine'in alnından aşağı kan dökülen şiddetli bir gelecek olayı ve hayatına dair diğer içgörüleri hayal eder. Clancy isteksizce kabul eder. Cowles onun yeteneğine şüpheyle yaklaşır ama kısa sürede ikna olur.

Kurbanların hepsinin ölümcül hastalıklardan muzdarip olduğu anlaşılır. Clancy katilin kendi yeteneklerinin ötesinde yeteneklere sahip olduğunu fark eder. Merriwether şüpheli tarafından vurulur. Hastanede ölmeden önce kendisine ölümcül kanser teşhisi konulduğunu söyler.

Cenazeden sonra Clancy, kurbanlarını yavaş bir ölümden kurtardığını, onları merhametten öldürdüğünü ve Merriwether'ın ölümünü ayarladığını açıklayan katille yüzleşir.

Katil küstahça, yüzleşmelerinin olası tüm sonuçlarını gördüğünü söyler ama Clancy onu şaşırtır. Yine de katil, Clancy'nin silahı olduğunu söyleyerek polisin dikkatini dağıttıktan sonra kaçar.

Cowles katilin Charles Ambrose olduğunu keşfeder. Clancy yeteneklerinin sınırlarını test etmek zorunda kalır ve Ambrose'u son kurbanını zehirlerken yakalamayı başarır. Clancy ona, arkadaşı Merriwether gibi ölümcül hastalardan bile zaman çalmaya hakkı olmadığını söyler.

Cowles ve Clancy sonunda bir metro vagonunda Ambrose ile yüzleşir. Ambrose Clancy'ye ölmek üzere olduğunu söyler ve Clancy'den kendisini vurmasını ister. Merhamet göstererek öldürme rolünü üstlenmesini ister ve onu vurmazsa Cowles'ın öldürüleceği konusunda uyarır.

Clancy'nin arkasından koşar ve hem Ambrose hem de Clancy silahlarını ateşler. Ambrose ölür ve Clancy yaralanır. Clancy ve Cowles yakınlaşır, çünkü Cowles onu kaybettiği kızı olarak görmektedir.

Hastanede Clancy, Cowles'a karısı için bir mektup verir ve Cowles da Clancy ile barışır. Kendi kızına lösemiden ölürken ötenazi yaptığını hatırlar.

Merhamet mi Cinayet mi? (Solace) filminin oyuncuları kimler?

Tecrübeli ve yetenekli oyuncu kadrosu ile dikkat çeken Merhamet mi Cinayet mi filminde şu oyuncular yer almaktadır;

  • John Clancy rolünde Anthony Hopkins
  • Charles Ambrose rolünde Colin Farrell
  • Jeffrey Dean Morgan, Ajan Joseph Joe Merriwether rolünde
  • Ajan Katherine Cowles rolünde Abbie Cornish
  • Jeffrey Oldfield rolünde Jordan Woods-Robinson
  • Laura Merriwether rolünde Marley Shelton
  • Bay Ellis rolünde Xander Berkeley
  • David Raymond rolünde Kenny Johnson
  • Elizabeth Clancy rolünde Janine Turner
  • Bayan Ellis rolünde Sharon Lawrence
  • Sawyer rolünde Jose Pablo Cantillo
  • Sloman rolünde Matt Gerald
  • Emma Clancy rolünde Autumn Dial
  • Linus Harp rolünde Joshua Close
  • Victoria Raymond rolünde Luisa Moraes

Merhamet mi Cinayet mi? (Solace) filmi nerede ve ne zaman çekildi?

Merhamet mi Cinayet mi filminin ana çekimleri Mayıs 2013'te ABD'de Atlanta'nın Georgia bölgesinde başladı. Orijinal senaryo 2000 yılında Ted Griffin ve Disney yöneticisi Sean Bailey tarafından yazıldı.

James Vanderbilt senaryoya katkıda bulundu ve son değişiklikler Peter Morgan tarafından yapıldı. Türkiye prömiyerini 24 Nisan 2015'te yapan film, 9 Eylül 2015'te 2015 Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterildi.

Muhabir: Erdinç Alkan