Türkiye'nin gururu olan milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz başarılarıyla ülke gündemine oturan isimlerden biri oldu. 6 kez Dünya Şampiyonu olan Kung Fu'cu Necmettin Erbakan Akyüz'ün hayatını sizler için araştırdık...

Necmettin Erbakan Akyüz kimdir?

Necmettin Erbakan Akyüz sporcudur. Kung Fu sporuyla ilgilenmektedir. Sporcu ailesinin etkisiyle spora tutkun olan genç, Avrupa Kung Fu turnuvalarında gösterdiği performansla Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmaktadır. 

Wushu sporcusu Elif Akyüz ve Necmettin Akyüz, 2019 yılında AA ile yaptıkları röportajda aile olarak gösterdikleri azmi ve elde ettikleri başarıları dile getirmişlerdi. Elif Akyüz, bu spora ailesi sayesinde başladığını ve hep birlikte çalışarak zirveye ulaştıklarını söylerken, Necmettin Erbakan Akyüz, ablası Elif Akyüz’ün kendisi için örnek olduğunu vurgulamış ve gelecekteki amaçlarını anlatmıştı.

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir Kaç Yaşında Aslen Nereli Babası Kim Neden Gündem Oldu

Necmettin Erbakan Akyüz, "İstiklal Marşı'nı okutmam çok gurur verici. Son dünya şampiyonu olduğum zaman Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar çektiği, ABD'nin ambargo uyguladığı dönemde, 7 ABD'linin bulunduğu grubumdan birinci çıktım ve yeniden Türk'ün gücünü göstermiş oldum. Bu, bana çok gurur verdi." ifadelerini kullandı.

Ailesi ona hep destek veren Ayşe Sude Akyüz, bir yaşında wushu sporuna başladı ve bu alanda başarılı oldu. Hem spor hem de meslek hayali olan beyin cerrahlığına ulaşmak için çalışıyor.

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir Kaç Yaşında Aslen Nereli Babası Kim Neden Gündem Oldu (2)

Necmettin Erbakan Akyüz kaç yaşında?

2002 doğumlu olan Erbakan Akyüz 21 yaşındadır.

Necmettin Erbakan Akyüz aslen nereli?

Necmettin Erbakan Akyüz aslen Sakaryalı'dır.

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir Kaç Yaşında Aslen Nereli Babası Kim Neden Gündem Oldu (4)

Necmettin Erbakan Akyüz babası kim?

Necmettin Erbakan Akyüz'ün babası Abdurrahman Akyüz'dür.Yeniden Refah Partisi MYK üyesi olan Abdurrahman Akyüz, Necmettin Erbakan'ın korumalığını yapmıştır. Wushu sporunda kazandığı başarılarla tanınan bir sporcudur. Babası da Wushu Federasyonu’nda yönetici olarak görev yapmaktadır.

Necmettin Erbakan Akyüz neden gündem oldu?

Milli sporcumuz Necmettin Erbakan Akyüz, Avrupa Kung Fu Şampiyonası’nda iki altın madalya kazandı. Gazze’de yaşanan zulme duyarlı olan Akyüz, şampiyonluğunu Filistin bayrağı sallayıp dabke dansı ederek kutladı.

Necmettin Erbakan Akyüz Kimdir Kaç Yaşında Aslen Nereli Babası Kim Neden Gündem Oldu (1)

Necmettin Erbakan Akyüz sosyal medya hesapları

  • İnstagram: @necmettinerbakanakyuz
  • Twitter: @neakyuz

Necmettin Erbakan Akyüz Filistin Bayrağı açma videosu izle